Les versions d'il Dottore: Pearl Jam "Last Kiss" | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dilluns, 14 d’abril del 2014

Les versions d'il Dottore: Pearl Jam "Last Kiss"

El passat dilluns, el nostre cirurgià de les versions, Il Dottore, ens presentà la versió de Last Kiss que va realitzar la banda americana de l'era del grunge, Pearl Jam.
 
La cançó original fou inspirada en uns fets reals. L'autor, Wayne Cochran, s'inspirà en una notícia que parlava d'un accident a Geòrgia on varen morir quatre adolescents. La conductora, Janet Klark  li anava a donar un petó al seu novio quan es va despistar, provocant un accident que provocà el fatal desenllaç. El sobrevivent, un noi, descriu durant tota la cançó els darrers instants amb la seva estimada i com ha d'actuar perquè es pugui retrobar aviat amb ella en el cel.

L'any 1964, J. Frank Wilson, un noi que estava fent el servei militar a una base aèrea, gravà aquest single i va tenir més èxit que la cançó original. L'any 1999, quan fomentava el gènere grunge, la banda d'Eddie Vedder va decidir gravar aquesta cançó per recaptar cèntims per les víctimes de la guerra dels balcans, i van recaptar la increïble quantitat de 10 milions de dòlars, i van arribar al Nº2 de les llistes al seu país i al nº1 a Austràlia. En definitiva, tot un èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada