McQueen-Fassbender: tres de tres | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dilluns, 16 de desembre del 2013

McQueen-Fassbender: tres de tres

El britànic Steve McQueen arriba a les nostres cartelleres amb el seu tercer film, 12 Years a Slave, que és alhora la seva tercera col·laboració amb l'actor alemany d'ascendència irlandesa Michael Fassbender. Després de Hunger i Shame, on interpretava, respectivament, a un membre de l'IRA empresonat i a un addicte al sexe, Fassbender, l'actor de moda, interpreta ara a un malvat senyor de terres de cotó al sud dels EUA, on és també amo d'una gran quantitat d'esclaus que treballen per a ell.

En aquest cas, Fassbender cedeix part del protagonisme a un altre actor, Chiwetel Ejiofor, al qual li correspon la feina de tirar la pel·lícula endavant amb la seva interpretació de Solomon Northup, un virtuós violinista que es enganyat i segrestat per tal de ser venut com a un esclau. A partir d'aquí, l'objectiu del protagonista serà torna amb la seva família, en una extraordinària odissea basada en fets reals. una feina més que ben feta, com ho demostren les nominacions per al Globus d'Or, els Spirit o els Satellite, entre d'altres.

McQueen  no es talla un pèl a l'hora de retratar la violència amb què els esclaus són tractats pels seus senyors, i els abusos als que són sotmesos, donant com a resultat un film colpidor i directe, no apte per a tots els públics, que tracta un tema desgraciadament encara recent a certes parts del món, i incòmode per a certes mentalitats a l'altra banda de l'Atlàntic, tal i com ho deixen entreveure certes opinions vingudes d'Amèrica.

12 Years a Slave, és en definitiva un film directe que no s'oblida, una veritable obra mestre que es presenta com a la favorita per a aquesta temporada de premis, una pel·lícula que confirma a McQueen com a un dels millors director actuals (per als que en tenien algun dubte), i que ens demostra perquè Fassbender ha aconseguit aquesta fama d'actor infal·lible, amb una nova interpretació per al record.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada