El nou Matthew McConaughey | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dissabte, 25 de gener del 2014

El nou Matthew McConaughey

Una de les sorpreses més grans aquest any dins l'esfera del cinema ha estat l'extraordinari talent que ha demostrat Matthew McConaughey en totes i cada una de les seves interpretacions. L'actor, que ja ens va impressionar pel seu rol a Magic Mike (2012), on es va posar a les ordres d'un brillant Steven Soderbergh, ha vist com aquest 2013 ha significat el millor any per la seva acarrera artística fins al moment. Aquí a Espanya l'hem pogut veure a Mud, pel·lícula que fa tan sols tres dies, el 22 de gener, es va posar a la venta en DVD. En el film de Jeff Nichols, McConaughey interpreta a un fugitiu de la llei, Mud, que s'ha vist obligat a matar a un home per salvar l'amor de la seva vida. El protagonista es trobarà amb dos joves que es comprometran a ajudar-lo per tal que es pugui reunir amb Juniper, el seu amor. L'obra està considerada un dels millors films independents de l'any, i després de presentar-se a l'edició del 2012 del festival de Cannes, va ser qualificada per alguns mitjans com la millor pel·lícula americana al certamen.


No content l'actor amb participar en una de les millor obres independents de l'any (Mud, tot i ser del 2012, ha entrat a les llistes de premis i certàmens d'enguany), McConaughey protagonitza el film que ja li ha valgut el premi a millor actor dramàtic dels Globus d'Or i una nominació als Oscars. Dallas Buyers Club ens narra la història real de Ron Woodroof, un "cowboy" texà drogoaddicte i molt aficionat a les dones, al qual li van diagnosticar SIDA el 1986, pronosticant-li tan sols un més de vida. Obligat per llei a utilitzar tan sols un tipus de medicament, l'AZT, el qual el porta pràcticament a la mort, el protagonista funda el Dallas Buyers Club, per tal de posar a l'abast de tothom medicaments alternatius que no estan legalitzats als EUA. És amb aquest paper amb el que McConaughey obté el reconeixement complert per part de la industria del cinema, amb un film nominat també a l'Oscar a millor pel·lícula i a millor actor secundari (pel treball de Jared Leto).
.

La cosa no es queda tan sols en aquests films, ja que Matthew McConaughey ha participat també a The Wolf of Wall Street, la darrera obra de Martin Scorcese, on juntament amb Leonardo DiCaprio, l'actor principal del film, protagonitza una de les escenes més hilarants i divertides de l'obra. Aquest 2014 protagonitzarà, a més la nova pel·lícula de Christopher Nolan, Interstellar, on compartirà pantalla amb altres estrelles com Anne Hathaway i Jessica Chastain. Però no podem acabar aquesta entrada sobre l'actor sense mencionar l'extraordinari treball que firma conjuntament amb Woody Harrelson a True Detective, una de les darreres novetats de l'HBO. La sèrie ens presentarà cada temporada una parella diferent de detectius que protagonitzaran diversos casos. En aquesta primera temporada, la parella formada pels dos actors anomenats (McConaughey i Harrelson), ja ha fet que tinguem que penedir-nos del format de la ficció, i és que pensar que tan sols podrem gaudir d'aquesta parella durant vuit episodis pot arribar a fer fins i tot mal.


Així doncs no hi ha dubte que McConaughey està en un estat de gràcia, on tot allò que prova sembla arribar a la perfecció, en un canvi radical d'una figura del cinema que ens tenia acostumats a una sèrie d'obres molt diferents de les que podem observar avui mateix (un canvi encara major que el de, per exemple, Bradley Cooper). Un canvi que ens deixa amb un nou Matthew McConaughey, que ens obliga a oblidar tot allò que podíem relacionar amb el seu nom, i ens dóna com a recompensa un dels millors actors actuals, veurem si l'elecció de futurs treballs ajuda corroborar encara més aquesta situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada