Millors Films: Nº 4. LA VIE D'ADÈLE (ABDELLATIF KECHICHE) | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dissabte, 4 de gener del 2014

Millors Films: Nº 4. LA VIE D'ADÈLE (ABDELLATIF KECHICHE)

La darrera guanyadora del Festival de Cannes, La Vida de Adèle, arribà a les nostres cartelleres fa uns mesos, i des de llavors, no s'ha apartat mai gaire dels nostres caps. Un film excepcional i extraordinari són dues de les primeres paraules que s'ens acudeixen des de Ville à Dômat pe tal de definir la pel·lícula de Abdellatif Kechiche. Una història sobre l'amor, el descobriment sexual i el descobriment interior i indiviual són formes més concisses de definir l'obra, però.

El film de Kechiche ens narra el sobtat enamorament que es desencadena entre Adèle, una noia de 15 anys, i Emma, una noia amb el cabell blau. Aquest amor suposarà per a la jove protagonista un seguit de judicis i reaccions per part dels seus amics i familiars. A més, aquest amor comportarà per a la jove Adèle el primer pas cap a la vida adulta, transformant però els seus sentiments i la seva identitat en coses confuses.

La pel·lícula, a més de ser aclamada per la crítica especialitzada i reconeguda amb diversos premis, és el film elegit per l'acadèmia cinematogràfica francesa com a representant als diversos premis a millor pel·lícula estrangera, obtenint fins al moment la nominació en aquesta categoria als Globus d'Or, als Satellite i als Independent Spirit, a més de dues nominacions (Millor Pel·lícula i Director) als Premis del Cinema Europeu, el premi a la millor Actriu Revelació per a Adèle Exarchopoulos entregat pel NBR i el premi a la Millor Pel·lícula Estrangera del Cercle de Crítics de Nova York, a més de la Palma d'Or de Cannes i el seu premi FIPRESCI. Un film excepcional i extraordinari, que des de Ville à Dômat no podem deixar de recomanar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada