Whiplash, el titular del Sundance d'enguany | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 9 de febrer del 2014

Whiplash, el titular del Sundance d'enguany

Amb totes les mirades centrades, com a mínim aquí a Espanya, en la cerimònia dels premis Goya d'aquests vespre, des de Ville à Dômat volem aprofitar el poc temps que queda per aquesta, per presentar-vos un film guanyador d'un dels festivals principals d'aquest principi d'any. Es tracta de Whiplash, una pel·lícula dirigida per Damien Chazelle, guanyadora del premi a Millor Pel·lícula i del Premi del Públic al Festival de Sundance. El film es basa en un curtmetratge del mateix realitzador, guanyador a l'edició de l'any passat del premi a millor curtmetratge. Així, Chazelle porta a terme un projecte de diversos anys amb un èxit espectacular, aconseguint triomfar dos anys seguits a Sundance.


Whiplash ens narra la història d'un jove talentós que sota la tutela d'un mestre implacable intenta aconseguir per tots els mitjans la perfecció en l'ús de la bateria. La pel·lícula, descrita per alguns crítics com "un estudi superlatiu sobre la musicalitat del cinema", es basa principalment en el treball interpretatiu dels dos actors protagonistes, Miles Teller, interpretant al jove músic, que ha vist a més estrenar-se als cinemes dels EUA un dels seus altres projectes, That Awkward Moment, amb Zac Efron i Michael B. Jordan com a companys de repartiment, en un treball que la premsa especialitzada ha criticat molt durament. L'actor, a més, presentarà aquest any Divergent (basada en l'obra de Veronica Roth), el nou film de Neil Burger (The Illusionist, Limitless), on tornarà a actuar amb Shailene Woodley (The Descendants), després de The Spectacular Now.

Per la seva banda, JK Simmons interpreta a un implacable i estricte professor de música, que intentarà per tots els mitjans conduir al seu jove alumne a la perfecció. El veterà actor, conegut principalment pels seus treballs com a secundari i per la sèrie The Closer, acaba així la seva col·laboració amb Damien Chazelle, després d'haver protagonitzat també el curtmetratge en el que es basa el film. El director, de moment, no té cap treball previst, però després de Whiplash, és força probable que trobi nous projectes en poc temps, cosa que probablement satisfarà als amants de les pel·lícules en que la música té un paper protagonista. El film però, no té encara una data prevista per estrenar-se a Espanya, tot i que suposem que acabarà arribant aquí cap a finals d'any o principis del vinent, encara que és de destacar que Fruitvale Station, la anterior guanyadora de festival, no té, després d'un any, data per a l'estrena al nostre país.  Des de Ville à Dômat però, seguim esperant tos dos films.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada