Zinemaldia: el festival del cine basc a Catalunya | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

divendres, 14 de febrer del 2014

Zinemaldia: el festival del cine basc a Catalunya

La novena edició de Zinemaldia, el Festival de Cine Basc a Catalunya, oferirà a Barcelona entre el 13 i el 22 de febrer un total d'11 pel·lícules del millor cine basc, totes d'estrena, i dues novetats: el guardó la Txapela d'Or, que atorgarà un jurat format per cares conegudes del cine català; i el salt a les sales de cine, concretament als Cinemes Girona.

Entre els films que es presenten destaquen produccions com 'Gernika bajo las bombas', que obrirà el certamen el dia 13 de febrer; 'Asier y yo', del director i actor Aitor Merino; 'El método Arrieta', 'Umezurtzak-Los huérfanos' i 'El precio de la Libertad', amb el català Quim Gutiérrez. Els protagonistes de les diferents pel·lícules estaran presents a les sessions, amb directors, periodistes especialitzats i crítics de cine.

Com a novetat d'aquest any, hi haurà una secció oficial a concurs, on les pel·lícules competiran per guanyar la Txapela d'Or, amb un jurat, format, entre altres, per l'actor Joel Joan, el director del programa 'El documental', Jordi Ambròs, i el director Marc Recha. L'abonament pel festival és de 35€ i el preu per pel·lícula de 4.5€. Zinemaldia està organitzat per l'entitat Euskal Etxea, encarregada des de l'any 1979 de difondre la cultura basca a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada