De Brises i Boires: "El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge" Haruki Murakami | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dissabte, 26 d’abril del 2014

De Brises i Boires: "El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge" Haruki Murakami

Aquesta setmana el nostre lletraferit favorit, en Matapardals a la seva secció literària De Brises i Boires, ens presenta l'última novel·la de l'escriptor Haruki Murakami,El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge. Murakami té 64 anys i és un dels pocs escriptors japonesos que ha aconseguit situar una novel·la com la més venuda a les llistes de vendes, fins i tot abans del seu llançament comercial gràcies a Internet. Al Japó ha venut un milió d’exemplars en poques setmanes i, fins i tot, ha aconseguit disparar les composicions per a piano de Franz Liszt, mencionades en aquest nou llibre. Reconegut per novel·les com ara "Tokio blues’, "Kafka a la platja" o "1Q84" , Murakami és l'escriptor japonès de més volada.

Es tracta d’una novel·la sobre l’amistat, l’amor i la soledat de les persones que encara no han trobat un lloc al món. Tsukuru Tazaki és un arquitecte de 36 anys, especialitzat en el disseny d’estacions de tren. La vida i la memòria li trontollen quan coneix la Sara, una dona una mica més gran que ell, que li recordarà els feliços anys d’adolescència i els infeliços de joventut. La Sara el retornarà de Tòquio a la seva Nagoya natal, al centre del país. Allà, en un barri dels afores, Tsukuru retroba la seva colla de sempre, els amics amb qui va estroncar la relació quan se’n va anar a estudiar a la capital. Tots els amics de Tsukuru tenen cognoms de colors, menys ell, que se sent diferent, sol i trist.

El conjunt de suites per a piano Années de Pèlerinage de l'hongarès Franz Liszt posen la banda sonora al viatge de Tsukuru, un pelegrinatge il·luminador amb què pretén descobrir el perquè del seu aïllament. En Haruki Murakami juntament amb en Paul Auster, Enrique Vila-Matas i el recent descobert David Morán són alguns dels autors més viladomatians del moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada