Greta Gerwig es llueix amb Frances Ha | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 6 d’abril del 2014

Greta Gerwig es llueix amb Frances Ha

Greta Gerwig és una actriu de Sacramento, California, de 30 anys d'edat, que tot i haver participat en diversos films importants com Baghead o To Rome with Love, i haver tingut alguns papers protagonistes (Damsels in  Distress), no havia tingut fins a aquest any cap gran oportunitat de mostrar el millor de la seva faceta com a actriu, i aquesta li ha arribat amb la pel·lícula Frances Ha, on torna a esta a les ordres de Noah Baumbach (The Squid and the Whale), amb qui ja treballà al film Greenberg, amb Ben Stiller com a coprotagonista amb Gerwig.

A Frances Ha, l'actriu interpreta a una jove de 27 anys que tot i la seva avançada edat segueix capficada amb aconseguir realitzar el seu somni de ser ballarina professional a la ciutat de Nova York. Viu amb la seva amiga Sophie i tot i desitjar molt més del que té la seva actitud és despreocupada i alegre, convertint l'obra de Baumbach en un cant a la joventut, l'amistat, la lleialtat i l'optimisme. A més, el guió de la pel·lícula es va escriure entre director i actriu protagonista, cosa que permet a l'actriu aconseguir una connexió molt més forta amb el personatge.

L'obra es posiciona dins el corrent cinematogràfic del Mumblecore, moviment de principis de segle que es caracteritza per pel·lícules de baix pressupost, amb característiques tant del drama com de la comèdia. Baumbach assegura un nivell de qualitat molt alt, i poc a poc aquest director es va posicionant com un dels referents del cinema independent nord-americà.

Després d'aconseguir un magnífic èxit de crítica al continent americà, la pel·lícula es va estrenar aquest passat dia 4 als nostres cinemes, convertint-se en una de les propostes més atractives de la pròxima Setmana Santa en cartellera. El film va estar nominat als Spirit Awards en les categories de Millor Pel·lícula i Muntatge, mentre que Gerwig va aconseguir una nominació com a millor actriu en la categoria de comèdia dels Globus d'Or.


La pel·lícula té la grandesa d'atorgar a Gerwig el que possiblement sigui el millor personatge femení còmic d'aquest darrer any, juntament amb la Jasmine de Cate Blanchett, la qual va dedicar unes paraules d'admiració per la feina de Greta Gerwig quan va recollir el Spirit a Millor Actriu, a més de criticar l'organització d'aquesta edició dels premis (on hi havien sis nominacions en la categoria a Millor Actor però només cinc a Millor Actriu).

Així, la pel·lícula aconsegueix que una actriu amb molt potencial aconsegueixi explotar del tot, i a més amb molt d'èxit, doncs ja ha firmat per a dos futurs projectes, un d'ells amb Al Pacino, Mandy Patinkin i Dianne West, i l'altre amb Julianne Moore, i a més, protagonitzarà l'Spin-off de la popular sèrie How I Met Your Mother, How I Met Your Dad.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada