Lanzmann retorna a l'Holocaust | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 20 d’abril del 2014

Lanzmann retorna a l'Holocaust

La setmana passada va sortir a la venta en DVD la darrera obra del director francès Claude Lanzmann, llegendari director de cinema documental i una de les figures més importants de la segona meitat del segle XX en aquest gènere, conegut entre d'altres per la monumental obra Shoah (1985), un documental de 9 hores i mitja de duració on a través de tan sols el testimoni dels supervivents de l'Holocaust se'ns narrava un dels episodis més foscos de la història moderna.

Ara Lanzmann ens presenta el documental Le dernier des injustes ("L'últim dels injustos"), on el director recupera una sèrie d'entrevistes amb Benjamin Murmelstein, l'últim president del Consell Jueu del camp de concentració de Theresienstadt. Aquestes entrevistes es van rodar a Roma el 1975 i van quedar, precisament, fora del muntatge final de Shoah. En el film se'ns narra com era en realitat la vida en aquell camp d'extermini, que en aquell moment es volia presentar com un camp modèlic. Així, les entrevistes ens permeten conèixer la figura de Murmelstein, un home d'una gran intel·ligència, un gran valor i una memòria incomparable, el que el converteixen en un fantàstic narrador.

Nominada al premi Cèsar a Millor Documental, L'últim dels Injustos ha estat completament alabada per tota la crítica internacional, coincidint en la importància i la necessitat de cintes com aquesta, convertint-se aquest obra, al igual que ja succeí amb Shoah, no tan sols en un referent, sinó també en un imprescindible.


El último de los injustos - Tráiler español per keane43

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada