De Brises i Boires: "Memòria de Sang" Enric Calpena | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dijous, 1 de maig del 2014

De Brises i Boires: "Memòria de Sang" Enric Calpena

Ahir, 28 d'abril de 2014, el nostre lletraferit, en Matapardals, ens presentà la primera novel·la del reconegudíssim periodista i divulgador històric,el qual vàrem tenir convidat a la secció "Les entrevistes del Mariscal Mauro": Enric Calpena. Periodista, professor de Comunicació a la Facultat de Comunicació Blanquerna, productor executiu, guionista, i realitzador, aquest divulgador històric ens presenta la seva primera incursió en la ficció: Memòria de Sang.

La novel·la, ambientada al segle XIX, i més concretament en els anys 1851-1860, ens presenta uns personatges, en Ramon i en Joan Gort, pare i fill, que viatjaran des de Reus, la seva residència, fins a Barcelona, a can Bofarull, amb la finalitat de què el noi de 14 anys visualitzi per primer cop la meravella dels focs de Sant Joan. En aquesta Barcelona bruta i plena de putrefacció, i plena de foscor per les nits, presenciarà un assassinat ple de sang que li causarà un dolor molt profund: l'assassinat del seu pare, Ramon Gort. 

Després de perdrer algú molt proper a ell, viatjar cap a Reus i tornar un altre cop cap a Barcelona, s'allistarà al batalló dirigit per el seu padrí, el Comandant Victorià Sugranyes, amb l'objectiu de guanyar unes batalles importants en aquest segle: la Batalla de Tetuan, del 1860, i la Batalla de Wad-Ras. A part dels dos bàndols, trobarem altra gent que d'una manera o altra, serà important en el desencadenament del fet. Com per exemple en Feliu, més conegut per en Bocanegra, per les seves dents on habita la foscor i un alè molt pudorós. 

La sang, el furor de la guerra, uns homes lligats a la seva terra, i un noi que estarà esperant la venjança en el moment més oportú, són els personatges d'aquesta òpera prima d'Enric Calpena. En definitiva, un escriptor novençà, amb un llibre que s'ha reeditat fins a 3 cops, i una òpera prima que segur que tots els lectors gaudiran quan la llegeixin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada