Friday Night Lights, un nou tipus de religió | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dissabte, 24 de maig del 2014

Friday Night Lights, un nou tipus de religió

Actualment estem vivint l'edat d'or de les sèries de televisió, d'això no n'hi ha cap dubte. Fenòmens com GoT, The Walking Dead... o sèries amb una qualitat fora de tot dubte com Mad Men i Breaking Bad demostren que això és així. Tot i això, no fan tants anys que miràvem el televisor com el germà petit del cinema, el lloc on els actors que ja no congregaven a les masses acabaven les seves carreres (altre cop, gent com Matthew McConaughey, Woody Harrelson i Michael Sheen demostren que ja no és així.). Per tant, sempre és de destacar aquelles obres que fins i tot en temps en què el mitjà no gaudia del prestigi que té avui en dia van portar a terme projectes de qualitat i èxit. De fet, algunes de les sèries més ben considerades actualment són d'aquestes èpoques (The Sopranos, Oz, The Wire...).

La [gran] sèrie de la que parlem avui i que ja va ser protagonista del nostre darrer programa no és ben bé un obra emmarcada en aquells temps, tot i que sí és cert que va emetre's justament en aquell moment en què la percepció sobre les sèries canviava més notablement. Es tracta de la sèrie Friday Night Lights, creada el 2006 i que va sorgir d'una pel·lícula del 2004 dirigida per Peter Berg, amb el mateix títol però actors diferents. Berg, que aquí exerceix com a creador, guionista i productor, ens explica la història d'una petita ciutat texana que viu l'esport, i en particular el futbol americà com sí no hi hagués res de més important. Com si d'una religió es tractés, els membre d'aquella comunitat es reunien cada divendres a la nit per veure als Dillon Panthers, l'equip de futbol americà de l'institut de la ciutat.


A partir d'aquí, i acompanyant a la trama actors de reputada qualitat com Kyle Chandler o Connie Britton, Berg ens feu testimonis de les vides dels membres d'aquesta ciutat durant 5 temporades i 76 episodis, fins a una temporada final, al 2011, que li permeté a Chandler guanyar finalment l'Emmy a Millor Actor que portava mereixent des del principi. La sèrie va destacar per un estil fresc, directe, allunyada de les trames pesants d'algunes produccions actuals, però mantingué sempre l'interès ens els seus personatges, i es caracteritza per tenir un dels millors càstings del seu moment. Va arribar un moment en que Friday Night Lights va traspassar completament el rati d'edat del seu públic principal per convertir-se en un referent televisiu, i quedar en la memòria dels que la van seguir. De moment, Berg té previst estrenar al llarg del 2014 o principis del 15 Ballers, una nova sèrie sobre jugadors de futbol americà tant en actiu com retirats, així que els més fans de NFL tenen un nou objectiu sobre el que centrar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada