Els enigmes del professor Kolja: El misteri de Tunguska | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dimecres, 4 de juny del 2014

Els enigmes del professor Kolja: El misteri de Tunguska


Un matí, el cel de la inhòspita Sibèria es va tenyir de vermell, tot ple de foc, i després d'una eixordadora explosió i un gran estrèpit va iniciar-se un soroll similar al de centenars de pedres caient des del cel. El terra va tremolar, i una intensa calor arribava des del punt d'impacte, on un objecte d'enormes proporcions havia caigut feia uns moments. Així es com relatava anys després els esdeveniments del 30 de juny del 1908 a la Sibèria Central un dels testimonis oculars de l'incident, l'anomenat Incident de Tunguska, regió d'aquella zona de Sibèria, a Rússia.

Aquell matí, un objecte certament estrany i que encara no ha estat del tot identificat (es parla principalment d'un meteorit, però també hi han opinions que diuen que es podria tractar d'un petit forat negre o de matèria fosca) va ser el responsable que tot animal a 3 km de distancia del punt d'impacte moris instantàniament, i que els arbres quedessin tombats. L'ona expansiva va arribar a afectar objectes de fins a 600 km de distància, com vidres o diversos danys a zones sensibles dels animals i persones com els timpans. El so de l'impacte es va poder escoltar fins a 800 km de distancia, i va afectar directament a més de 2.000 km2 (exactament 250.000 camps de futbol).

Així i tot, encara que el misteriós incident de Tunguska sigui molt probablement conseqüència d'un fet més habitual del que es pensa, encara hi han veus d'entre la població rural de la zona, la majoria ni tan sols escolaritzada, que parlen del fet com si es tractés d'una mostra de poder del deu de les tempestes, Ogdy. Que fos un simple meteorit o no, això és una cosa que degut a les limitades investigacions sobre l'esdeveniment no sabrem a ciència certa fins d'aquí força temps.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada