Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Núria Escalona | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dimarts, 29 de juliol del 2014

Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Núria Escalona

Al capítol 19 de Ville à Dômat vàrem encetar una nova secció: la secció d'entrevistes del Mariscal Mauro, un espai dedicat a donar a conèixer persones dedicades al món de la cultura. La nostra convidada d'honor al dinovè episodi fou Núria Escalona, llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la Facultat de Comunicació Blanquerna i experta en comunicació digital, també autora d'un llibre titulat Digitalk, un llibre on explora i investiga tot el màrqueting directe fins arribar a la comunicació 2.0.


Avui hem portat a la Núria per donar a conèixer el seu primer llibre que es diu DigitalkQuè és Digitalk?

Digitalk és un llibre que serveix per a parlar, escoltar i dialogar a través de les eines de la comunicació 2.0. En definitiva, un llibre per donar a conèixer totes aquestes tecnologies a la majoria de la població que els hi queda molt desconegudes fins ara.

Com està estructurat el llibre?

El llibre té 6 capítols que van des de l'origen del concepte d'Internet i del concepte de xarxa social fins a la part estratègica i passant per la part pràctica, Per exemple, si vols entrar sense saber que és Internet, però si estàs vinculat a les xarxes socials, pots entrar-hi d'una manera més tècnica.
Ve a ser un manual, i es pot fer servir a les Universitats.

En el teu llibre parles molt de la relació de xarxes socials i de la relació que hi ha entre la gent i les xarxes digitals. Hi ha una diferència, és el mateix?

Jo parlo de les xarxes socials i les xarxes socials-digitals. El concepte xarxa social és un concepte, sembla que s'hagi posat de moda, i es produeix, per exemple, quan dues persones estan en una plaça i van xerrant.
En canvi, xarxa social-digital es produeix quan aquestes dues persones estan en un entorn digital, quan estan en un entorn perfecte.

M'ha arribat pel Whatssap una fotografia que diu així i voldria que me'l comentessis: "No tenemos wifi. Hablen entre ustedes". 

Aquest és un dels temes que s'estan posant de moda.
Per una banda sembla que ens uneixen molt i ens comuniquen molt, però per altra banda sembla que ens aïllin.

Sembla que és més important el que està passant a la xarxa o el que passa a l'instant que el que està passant al costat. La solució no la sé, però hem de trobar unes normes per conviure amb això. Tot el tema d'Internet és molt nou.

Sembla que en sabem molt, però encara en falta molt per aprendre.

Creus que es produirà una bretxa digital entre unes generacions i unes altres, o la facilitat de la gent gran per les noves tecnologies?

La bretxa digital hi serà. Simplement hem d'anar a les escoles i veure el que passa.
Els professors tenen un problema amb això perquè no saben explicar-los les noves tecnologies, en canvi els alumnes venen amb novetats i volen allò. Allò per als professors és una limitació, fins i tot supera tota la nostra capacitat d'aprenentatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada