Els enigmes del professor Kolja: La Verge Maria a Bosnia | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dimecres, 6 d’agost del 2014

Els enigmes del professor Kolja: La Verge Maria a Bosnia


Medjugorje, Bosnia, s'ha convertit últimament en un dels principals llocs de peregrinació de l'Europa de l'Est. Tot això com a conseqüència de les sorprenents aparicions marianes que s'hi van produir. El dia dels solstici d'estiu de 1981, sis nens van veure la figura d'una dona flotant al petit turó d'aquest antic poble bosnià. La dona, segons els nois, portava a les seves mans un bebè recent nascut.

Els nens van fugir presa de la por, però al dia següent, 25 de juny, la dona va tornar a aparèixer altre cop al mateix lloc, aquest cop sola. Els nens, altre cop testimonis de l'aparició, es van acostar atemorits a la figura i li van començar a parlar. Avui en dia el contingut d'aquella conserva es desconeix. La imatge, que evidentment corresponia a la Verge Maria portava un vestit de color gris clar i un vel blanc. Tenia els ulls blaus i una corona de 12 puntes acabades en estrelles. Un dia més tard, la Verge va tornar a apareixer, però aquest cop només a un dels nens, i es va dirigir a ell en serbocroat: "Mir... mir... mir...", que significa "pau". Exactament 10 anys més tard, el 26 de juny del 1991, va esclatar la guerra a Iugoslàvia.

Tot i la destrucció que la guerra va comportar, al poble de Medjugorje no es va disparar ni una bala. Mentrestant, diversos esdeveniments estranys o fins i tot miraculosos es succeïen a la petita localitat. Diverses vegades s'han fet fotografies del poble i els voltants i al revelar-les s'ha observat la imatge de la Verge. En moltes ocasions s'ha demostrat que eren falses, però en altres casos això ha sigut impossible de demostrar. Fins i tot s'han succeït casos de curacions miraculoses, que posteriorment, al ser analitzades científicament, han sigut impossible de verificar.

No sabrem mai la veritat dels fets ocorreguts aquell juny del 1981, però el que sí és cert i s'ha pogut verificar és que la ciutat de Medjugorje no va patir mai la devastació de la guerra durant tota la dècada dels 90. Sorprenent o no, alguna cosa o algú va fer que Medjugorje no veigues ni tan sols en els seus carrers ni una sola mostra de perill.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada