Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Mercè Música i BAM | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dimarts, 23 de setembre del 2014

Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Mercè Música i BAM

El dilluns passat les festes de la Mercè començaren a Ville à Dômat. El nostre entrevistador particular, el Mariscal Mauro, també comte de Cambrià, entrevistà els responsables de les festes de la Mercè d'aquest any: Jordi Turtós, director de Mercè Música i Carles Conesa, director del festival BAM (Barcelona Acció Musical).

Quina diferència hi ha entre el Mercè Música i el BAM (Barcelona Acció Musical)?

Carles Conesa: Resumint molt, el BAM es podria dir que és l'oferta de música alternativa de les festes de la Mercè, i el Mercè Música és l'oferta de música de caire més tradicional, això per resumir-ho molt, però s'hauria de matissar més, ja que hi ha casos en que ens toquem i coincidim i tenim sensibilitats musicals semblants, on un artista podria estar en qualsevol dels escenaris i hi ha una part de la programació on la fem conjunta.

Expliqueu-nos una mica quins plats forts musicals tenim aquest any en ambdós festivals.

Jordi Turtós: Des de Música Mercè, jo tinc una idea molt clara i molt rotunda, que és per sobre dels noms i dels artistes, està la festa major del meu poble. La meva intenció és programar per tots els públics d'una manera absolutament oberta i totalment transversal, dignificar la programació musical de les festes a partir de l'escena que tenim en aquest poble, en aquest poble gran que és Barcelona.

Carles Conesa: Jo programo el BAM, des d'una òptica diferent al Jordi, en el sentit de que no penso tant en arribar a un públic majoritari, sinó que considero que el BAM ofereix una programació més arriscada, t'ho pots permetre. vol arribar a un públic més selecte musicalment. Pots filar més prim. 

Posem exemples, Carles...

Ara mateix et mencionaré una que contradiu el que t'estic dient ique són artistes que podrien estar també a Mercè Música. Ens estrenem divendres al Moll de la Fusta, que és un escenari recuperat, perquè antigament ja havia funcionat, però que ve a substituir el de la plaça reial i aquesta primera nit hem programat una nit de música d'arrel negra americana, de sons inspirats en soul, i en el rythm and blues, que té també un caire clàssic i tradicional. 

A l'espai del MACBA, que és un espai molt agraït perquè esdevé una mena de mini-festival dins d'un festival, on el públic pot veure 6 propostes musicals diferents gairebé sense desplaçar-se.

I aquest any, Carles, dediqueu la nit a la ciutat d'Estocolm...

Sí, i allà hem dedicat una nit monogràfica a Estocolm, que és la ciutat convidada de la Mercè. Estocolm ens va animar pel que entenem, perquè tenen molta tradició en música pop i en música de veu femenina.

Jordi, què no ens podem perdre de Mercè Música?

En funció dels escenaris. La Plaça Catalunya és el lloc més emblemàtic, cèntric, i allà el divendres obrim amb Àfrica, amb un grup d'afrobeat que es diu Alma Afrobeat,que és una formació de Chicago que practica afrobeat i amb Baloji, que va nèixer a Bèlgica d'arrels congoleses.I el dissabte seguim amb un toc més llatí, més salsero, per la primera part serà la Jamboree Big Latin Band, que fa latin jazz i la segona part a La 33, grup de Colòmbia que fa una salsa totalment renovada que no li fa fàstics ni al hip-hop ni al reggaeton, i el diumenge amb l'Hotel Cochambre, de rock català i el dimarts diem adéu amb el concert de la minigira d'acomiadament de la 4Orquestra Plateria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada