El dilluns passat vàrem tenir de convidat a l'Oriol Pastor director del MIRA Festival, que se celebrarà a Barcelona del 6 al 15 de novembre a l'Arts Santa Mònica, a la Fàbrica Fabra i Coats i a la Sala Razzmatazz.
Oriol, explica'ns què és MIRA Festival, quins són els seus orígens i com el teniu plantejat?
El MIRA festival va començar el 2011, ja portem 4 edicions, i volíem fer un festival al principi entre amics DE vincular les arts visuals i la música. Com ho podem fer? Primer de tot hi han els que posen les imatges dels concerts, hi ha músics que no tenen arts visuals i fem concerts que en tinguin. Llavors els fem col·laborar, ells treballaven durant uns mesos i exposaven els seus treballs aquí, al MIRA Festival. Ara ho continuem fent això, però cada cop hi han més shows que venen amb la part visual i la part musical, i s'ho està treballant. Després tenim les instal·lacions interactives, que algunes les pots tocar. Tenim les dues vessants. Instal·lacions que es poden tocar i instal·lacions que no es poden tocar.
És que això cada cop es porta més. Aquesta barreja de veure instal·lacions i performance. A mi el que més m'agrada és aquesta barreja d'eclecticisme entre les arts...
Quan la gent surt de veure aquestes instal·lacions surt d'una altra manera, surt més sorpresa perquè no està habituada a aquest tipus d'espectacle. LIVE VISUAL ARTS vol dir Arts Visuals En Directe i a partir d'aquest fil conductor, anem posant-hi concerts, instal·lacions, conferències, exhibicions, etc.
El festival està organitzat en 3 espais diferents: la Fàbrica Fabra i Coats, la Sala Razzmatazz i l'Arts Santa Mònica. Ens pots explicar què veurem en aquests 3 espais?
El festival comença a l'Arts Santa Mònica el 6 i el 7 gratuïtat absoluta, un dia parlem de marca.net, el dia següent també hi han més conferències.
Què veiem a la Fabra i Coats?
A la Fabra i Coats veurem uns workshops orientats a professionals d'interactivitat de dansa amb arts visuals. Després venen el dia 14 els shows més instal·lacions més grosses. I a la Razzmatazz música i shows de música sense visuals, a partir de les 2:00h de la nit.
Anem a quatre pinzellades de què no ens podem perdre ?
Recomano això de Clark, entre làsers i visuals, després recomano Ochre, és el primer cop que ve aquí a Catalunya, és compositor de música clàssica, però a la vegada fa electrònica, és a dir que es nota la seva formació, i com a collita nacional AR-Cade, un set de jocs interactius dissenyats per vjspain pel Festival. L'objectiu és recordar els típics jocs com el Pong, l'Arkanoid o el pinball en una adaptació al segle XXI.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada