Els enigmes del professor Kolja: Un castell en venda amb fantasma inclòs | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dimecres, 24 de desembre del 2014

Els enigmes del professor Kolja: Un castell en venda amb fantasma inclòs


Són molts els castells d'Escòcia que diuen tenir el seu propi fantasma, i de fet no és el primer cop que en Kolja ens en parla a la seva secció, però la peculiaritat del castell de Bedlay (Bedlay Castle), és que actualment està en venda. Aquest edifici fou construït el 1580 per Lord Robert Boyd IV i ha sigut ampliat diverses vegades des d'aquelles dates.

Explica la llegenda que el fantasma o esperit que es passeja per aquesta propietat és el del bisbe Cameron, el qual fou trobat mort en un llac pròxim cap a l'any 1350. Es creu que el bisbe va ser assassinat i que el seu fantasma va començar a vagar per tota aquella zona des de llavors, fins que la construcció del castell el va lligar a l'edifici per tota l'eternitat. Així ho corroboren, com a mínim, desenes de testimonis d'inquilins del castell al llarg dels temps.



Alguns residents del Bedlay Castle asseguren haver vist el fantasma passejant pels passadissos del castell, i fins i tot hi ha qui diu que aquest fantasma a vegades li dona per xisclar per diverses estàncies del castell. Es té constància que a finals de l'any 1800 es va portar a terme un exorcisme al castell, el qual no devia resultar, ja que al fantasma se l'ha seguit veient per allà.

Es tracta d'un castell embruixat que es troba enmig d'un bell paratge rodejat d'un frondós bosc, un edifici replet de història, amb una arquitectura medieval i un mobiliari replet d'antiguitats que fa que immediatament et rodegis d'un ambient d'èpoques passades. El preu, per si vostè està pensant en adquirir el castell, no és tampoc gaire exagerat, es ven per 778.959 dòlars. Això sí, a més del valor que s'ha de tenir per passar les nits allà, potser el que més por li dóna de tot l'assumpte és el cost de mantenir un edifici amb tants anys al seu darrere. Per tremolar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada