Motius per seguir admirant a Frances McDormand (si en fan falta) | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 14 de desembre del 2014

Motius per seguir admirant a Frances McDormand (si en fan falta)


Durant aquests dies estem veient com els principals premis del Estats Units estant presentant les seves nominacions tant de pel·lícules com de sèries, amb el consegüent rebombori que això genera. Algunes sèries que es trobaven entre les favorites per ser nominades es queden fora, i d'altres entren en lloc seu. Però si hi havia alguna sèrie (en aquest cas mini-sèrie), de la que no hi havia cap dubte que estaria nominada, aquesta és Olive Kitteridge. I és que poques obres han rebut crítiques tan positives durant aquest any als EUA, i han aconseguit un reconeixement tant gran i un prestigi tant alt per part de l'audiència i la premsa especialitzada.

Produïda per l'HBO, Olive Kitteridge adapta la novel·la homònima d'Elisabeth Strout guanyadora d'un premi Pulitzer en 4 episodis, d'una hora de duració cadascun d'ells. Al llarg d'aquestes quatre hores som testimonis de 25 anys de la vida d'Olive Kitteridge, una professora de matemàtiques de mitjana edat. Una dona intractable, malhumorada, molt irritable, intransigent, incapaç de la més mínima empatia i gens afectuosa, que està casada amb en Henry, un farmacèutic de bon cor que és tot el contrari a ella. Junts conviuen a Maine, Nova Anglaterra. Així, durant aquests 4 episodis serem testimonis d'un drama basat en la vida d'aquests personatges ficticis on temes com la vellesa, el matrimoni, la malaltia o la convivència seran exposats des dels seus particulars punts de vista.


Interpretada per un elenc de primera, la sèrie està protagonitzada per Frances McDormand, que fa un paper tant bo que sembla molt difícil que hi hagi algun premi que se li escapi. De moment ja ha aconseguit les nominacions als Globus d'Or, als Satellite i als SAG (el sindicat d'actors). A més, McDormand està acompanyada pels actors Richard Jenkins i Bill Murray (el primer, nominat als SAG i als Satellite, i el segon, als Globus d'Or, ambdós com a actors secundaris) i les actrius Rosemarie DeWitt i Zoe Kazan (aquesta última també nominada com a actriu secundaria als Satellite). L'obra, evidentment, està nominada també com a millor mini-sèrie en els tres premis nombrats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada