Tim Burton torna amb 'Big Eyes' | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dilluns, 29 de desembre del 2014

Tim Burton torna amb 'Big Eyes'

Des del passat 2012 no veiem a Tim Burton en les nostres cartelleres, quan aquell any va estrenar tant Frankenweenie com Dark Shadows, però ara, aquest geni del cinema, per a molts vingut a menys amb els seus últims films, torna a la gran pantalla amb Big Eyes, un drama biogràfic que repassa la història de Margaret i Walter Keane, dos artistes que en els anys 50 i 60 van tenir un enorme èxit amb els seus quadres que representaven nens amb ulls enormes. L'autora era Margaret, però les pintures les firmava en Walter, el seu marit, perquè, segons sembla, ell era molt hàbil pel màrqueting.

El film està protagonitzat per Amy Adams en el paper principal de Margaret Keane i amb l'extraordinari Christoph Waltz com al seu marit Walter. Tots dos estan nominats al Globus d'Or en la categoria de Millor Interpretació Principal en Comèdia. A més, el film també està nominat a Millor Guió als Independent Spirit Awards (entre les productores del film s'hi troba The Weinstein Company, però se suposa que el film és independent). La cançó Big Eyes també està obtenint diversos reconeixements.

Tot i els bons punts anteriors, el film no ha aconseguit una rebuda unànime per part de la crítica especialitzada, encara que si que ha estat majoritàriament positiva. Entre els fans del director, Big Eyes no ha estat el revulsiu que molts esperaven fos, un que reactives a un director que en els seus darrers films no ha estat tan encertat com ho havia estat durant els 90. De fet, durant l'adaptació de l'obra de Lewis Carroll Alícia en el País de les Meravelles, Burton va declarar en més d'una ocasió que el material original ni tan sols li agradava.

Tot i això, Big Eyes és un més que recomanable film, especialment pels fans del director, ja que en ocasions recorda a la màgia de pel·lícules com Big Fish o Ed Wood, tot i que mai arribi a estar al seu nivell. A més, les interpretacions i la música són de primer nivell, i la pel·lícula ens pot servir per a calmar els nervis de cara a l'estrena el 2016 de la segona part de la fabulosa Beetlejuice.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada