Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Astrid Rousse (SónarKids) | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dimecres, 7 de gener del 2015

Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Astrid Rousse (SónarKids)

El darrer dilluns a Les Entrevistes del Mariscal Mauro vàrem tenir de convidats a la coordinadora del projecte SónarKids.

El Sónarkids és un festival diferent perquè el definiu com a "música i experiències creatives per a nens i pares". Explica'ns molt breument com sorgeix la idea de muntar aquest festival que neix a partir del Sónar que tots coneixem.

Neix ja fa sis anys, una mica perquè ens vam donar compte que des de l'organització de Sónar que no hi havia propostes d'oci infantil on hi haguessin música electrònica o experiències on els nens una mica poguessin despertar la seva creativitat i jugar amb les noves tecnologies. Per exemple són valors molt propers al Sónar la música electrònica i les noves tecnologies. Va ser una mica a arrel pròpia de l'organització. Vam nèixer el diumenge després del Sónar en un format més fàcil per nosaltres, ho teniem tot organitzat, però ja amb la vocació de que fós una marca de qualitat, d'oci infantil, per això li dèiem de nens i pares. La idea és que plegats gaudeixin de les propostes que els hi fem des de l'organització. No que sigui una guarderia infantil i els pares se'n vagin, sinó que junts puguin disfrutar de les propostes que els hi fem.

Vau començar al 2009 i heu anat alternant Barcelona i El Port de la Selva, com és això?

En el cas de Port de la Selva és molt fàcil, se'ns van apropar la gent del Port de la Selva, el seu alcalde que tenia ganes de fer alguna cosa al seu poble i encaixava molt la proposta del SónarKids. És un espai molt familiar, una zona molt familiar i Sónarkids els hi proposava aquesta proposta familiar, molt de temporada i d'avantguarda i ja fa també 3 anys que estem col·laborant amb ells i estem a CosmoCaixa cada Nadal

Seguireu alternant Barcelona i el Port de la Selva?

Sí, sí,és un format estiu-hivern o sigui es pot compatibilitzar bé a nivell d'orientació El Port de la Selva és més lúdic, més festiu i en el cas del CosmoCaixa, estem al Museu de la Ciència i sempre fent propostes on el component audiovisual o tecnològic és força important i és un entorn una mica més tancat

Ja que parlàvem d'això, els dos pilars del SónarKids són la música i la tecnologia. Més música que tecnologia o a l'inrevés?

Depèn de la proposta cada any, depèn dels artistes amb els que treballem. Sempre volem que ens combinin les dues propostes Aquest any el concert és audiovisual, les projeccions tenen un paper fonamental, gairebé diria que són un instrument més dins el concert i els nens queden totalment hipnotitzats per els visuals. La música és un factor important per enganxar els nens i perquè és un festival de música d'alguna manera

Doncs sí, dissabte passat vàrem tenir la oportunitat i gran sort d'assistir-hi . Várem disfrutar molt veient com els hi agradava tant als nens. Ja que has parlat dels artistes podries mencionar quins són: Cumisho i Shoboshobo.

Cumisho és el grup format per la cantant Kumisolo, el Romain que és el robot i el Shoboshobo que fa arts visuals al concert. Al concert són els tres. A més a més, el Shoboshobo fa un taller de màscares amb tota la seva iconografia pròpia, que és una iconografia basada en màscares de paper basades en una mica en monstruosos, una mica peculiars, que de vegades desperten por als nens. Sobre una proposta d'un full hi ha cinc propostes diferents de màscares i ells poden triar la que prefereixen. Aquests mateixos recursos iconogràfics són els que s'utilitzen en el concert que es pot veure també en el Cosmocaixa

Està obert a tota mena de públic?

Totalment. està obert a tota mena de públic per suposat. És una proposta més dins de l'oci cultural de Barcelona. Cada cop tenim més pares que volen inculcar aquest tipus de música als seus fills i cada cop ens trobem que els avis també participin amb els nens en aquestes iniciatives. El que es tracta és de que passar's-ho bé i que estiguin contents des de les propostes que els hi fem des de SónarKids per descobrir i experimentar, per passar's-ho bé i despertar la seva creativitat.

Ens pots dir els dies, horaris i preus del Festival?

Estem els dies 2, 3, i 4 de Gener al CosmoCaixa i els tallers de màscares són a les 11, 12, 15 i 16 hores cada dia i els concerts a la 13 i a les 17 hores. Les Entrades es venen per separat, per concert i per taller, són 6 euros el concert i 4 el taller, però si sou socis de LaCaixa teniu molts descomptes, les podeu comprar on-line o directe al CosmoCaixa. És un gran dia en família.

Moltes gràcies per atendre'ns Astrid i fins una altra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada