Millors sèries 2014. Nº 1: True Detective (HBO) | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 11 de gener del 2015

Millors sèries 2014. Nº 1: True Detective (HBO)


1. TRUE DETECTIVE (HBO)


La millor sèrie de l'any 2014 per Ville à Dômat ha estat l'aposta més forta de la cadena nord-americana HBO de l'any passat, True Detective. La creació de Nic Pizzolatto dirigida amb mà ferma per un Cary Joji Fukunaga en plena forma a estat sense cap mena de dubte una de les sèries més brillants de l'any, elogiada per crítica i públic, i és la favorita de l'equip del programa. Durant vuit episodis True Detective ens narra la història d'una parella de detectius de Lousiana, Rust Cohle i Martin Hart, que es veuen obligats a treballar en un cas d'un misteriós assassí en sèrie al llarg de dotze anys.

A diferencia d'altres sèries policíaques presents en la nostra llista de les millor obres de l'any, True Detective desenvolupa al llarg de tota la seva primera temporada un sol cas, permetent als espectadors introduir-se en l'operació que porten a terme els protagonistes de forma molt més profunda. Tot això, unit a un ambient marcat molt fortament per les zones pantanoses de Lousiana, tètric i desesperançador en moltes ocasions, fan de True Detective una de les sèries amb més personalitat dels últims anys. A més, el guió del mateix Pizzolatto està a un gran nivell durant tota la temporada i el magnífic treball d'Adam Arkapaw amb la fotografia conjuntament amb el de Joji Fukunaga ens regalen algunes escenes memorables.



Arribats a aquest punt, la cirereta la posen les interpretacions, en especial les dels dos actors protagonistes. Ens costarà molt trobar un personatge tan magnètic com Rust Cohle (Matthew McConaughey), però a més, Martin Hart, el seu company, aconsegueix una força i una presencia imponents en l'interpretació de Woody Harrelson. Tots dos aconsegueixen la que molt probablement sigui la millor parella en pantalla de l'any, fins i tot incloent-hi el cinema.

True Detective, en definitiva, és la sèrie de l'any, tant en els aspectes tècnics com artístics. La seva atmosfera és pràcticament inigualable, les seves interpretacions immillorables i té un dels millors crèdits d'inici que poguem veure ara mateix a la televisió, en gran part mèrit de The Handsome Family i el seu tema "Far From Any Road". El número 1 de Ville à Dômat és senzillament imprescindible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada