Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Mercè Muntada (Badge Culture) | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dimarts, 3 de febrer del 2015

Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Mercè Muntada (Badge Culture)

La setmana passada vàrem entrevistar a la persona responsable de Badge Culture: Mercè Muntada. Participar en activitats culturals millora les nostres capacitats i esdevenim persones més complertes i més preparades. Aleshores, perquè no mostrar i compartir allò que hem après? www.badgeculture.com

Ens podries explicar què és Badge Culture?

Molt ràpidament, si pensem, tots ens agrada fer activitats culturals, a més en aquesta emissora que esteu dedicats a l'àmbit de la cultura. Us agrada anar a concerts, anar al cinema, anar a exposicions, anar a tallers, i més a Barcelona que és una ciutat cultural. Llavors nosaltres vam començar a fer la reflexió de que feia molta activitat cultural la gent, i és una activitat poc reconeguda, és una activitat que ningú fas el que estàs fent, queda molt en l'àmbit més personal i que seria molt bonic que d'alguna forma la gent pogués visualitzar i ensenyar les activitats culturals als companys i amics amb les que està participant. Llavors d'aquí va sorgir la idea de Badge Culture, que en aquests moments és una aplicació, està en format web, estem en la fase de proves, per començar a saber què passa amb el món de la cultura quan la gent comença a crear badges i ensenyar els seus badges.

Per què quedi clar, què vol dir un badge? És com un emblema digital...

El badge és com una insígnia digital i el que fa és mostrar una activitat que has realitzat en la qual has obtingut un reconeixement. Per exemple, el badge que heu creat vosaltres, és el de seguidors del programa de ràdio de Ville à Dômat. Llavors doncs, la gent que entri al web de Badge Culture podrà demanar el vostre Badge.I amb aquest badge el podrà posar al seu perfil de xarxes

Barcelona, com tu saps, una ciutat tant estimada per tot el programa, és considerada una intelligent cities. Podríem establir una relació entre les intelligent cities i Badge Culture?

Sí, és una aplicació d'intelligent city o d'smart city És un concepte que s'està parlant molt i el que fa és donar més coneixement, donar més difusió i extendre més tota l'activitat cultural tant rica que es fa a Barcelona. Per tant el que fa és potenciar la vida cultural de la ciutat

Per tant és una solució al turisme intel·ligent?

També, perquè realment a Barcelona també fan activitats culturals la gent d'aquí, que viu a Barcelona, però també molt turista. Per tant, és un tipus de reconeixement que pot potenciar l'activitat turística a Barcelona.

El badge contribuïa a una millor distribució geogràfica dels turistes, és a dir, acaba amb la bombolla turística que t'acostumes a trobar als mateixos llocs. Explica'ns això una mica.

Sí, això ho hem de veure, estem una mica a l'inici de l'aplicació. El badge serveix perquè un organisme cultural, un cinema o un teatre, pugui difondre millor les seves activitats i atreure al públic i a turistes nous i clients nous. Per tant, pensem que el badge és una eina que pot servir per atreure visitants i per atreure públic cltural a organitzacions culturals que no estan tant al centre de la ciutat. Per tant, pensem que pot servir una millor distribució turística. I ens agradaria molt trobar la manera de provar això a Barcelona

El vostre projecte estimula la participació ciutadana als nous mecanismes de distribució cultural, intentar que la gent visqui més la cultura i sobretot també que els centres culturals participin.

Que no siguin sempre els mateixos organismes del centre de la ciutat sinó també altres organismes que estiguin a l'extrarràdio, en altres districtes.

Hi ha un mecanisme que permet afegir totes aquelles aficions que a un li agraden, o que potser una persona que tingui unes certes habilitats o que no quedi pal·lès enlloc, aquí quedi reflectit. Explica'ns una mica això.

Segur que t'ha passat un cop,que estàs amb els companys de feina i tens algun company que és molt bo o és molt expert en un tipus d'activitat cultural i segurament tu ni ho saps de vegades. Perquè es clar, quan anem a treballar en algun lloc, anem amb el currículum on hi ha un apartat que posa els títols acadèmics que hem aconseguit. Però es clar, el títol acadèmic és una part molt petita dels teus interessos a la vida i tu tens altres coses molt més importants de vegades. I això queda molt soterrat, ho sap només la teva gent més pròxima, però a la feina no ho saben, i els amics de vegades no ho saben. Llavors els badges el que fan és intentar mostrar aquests tipus d'interessos culturals,aquests tipus d'habilitats que molts tenim, i que queden apagats. El que busca el badge és donar molta importància als hobbies , que siguin aquests hobbies teus, a través dels badges, els que parlen del que t'agrada fer. I s'està començant a veure que hi ha processos de selecció de recursos humans que valoren aqurests badges perquè són els que poden parlar realment d'aquesta persona i quins interessos té. Volem que la gent vagi creant badges i anar provant què passa amb aquests.

Moltes gràcies Mercè Muntada amb Badge Culture i molta sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada