Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Venga Monjas | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dimecres, 4 de març del 2015

Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Venga Monjas

El darrer dilluns al nostre espai d'entrevistes Les Entrevistes del Mariscal Mauro vàrem entrevistar a un dels membres del fenomen que actualment corre per Internet: Xavi Daura, dels Venga Monjas.

Explica'ns què és Venga Monjas.

La broma que tenim està molt ben muntada: som l'Esteban i jo, dos companys de l'escola i hem tingut la sort que a base de com a hobby anar penjant petits curts de conyes absudes entre nosaltres, hem anat aconseguint un públic que al final s'ha convertit doncs en la nostra forma de vida. De fet va haver-hi un moment que vam pensar: fem-ho una feina en comptes de fer-ho de broma.

Com diria el nostre amic Il Dottore: Qué puta broma es esta! Què és això?

Això concretament és un dels nostres vídeos que ja t'he dit que són bromes supertontes i ens agrada molt superposar la part més idiota de les bromes. Però aquest concretament és un que ens va dirigir un director de curtmetratges molt bo que es diu Néstor F i que se'ns va ocórrer un dia perquè no proposem directors de cine que siguin col·legues o amics i que s'incorporin.

Hi ha una pregunta que m'agradaria fer-te i és que l'humor sempre ha estat un recurs interessant però jo crec que a través dels diferents mitjans de comunicació, l'humor ha agafat, potser perquè estem molt deprimits, i ha agafat molt protagonisme on el propi contingut és humorístic com els xous dels monòlegs. Sembla que hagis d'estar obligat a riure perquè hi ha una persona que està allà mitja hora explicant-te uns acudits.

No has de ser cruel amb el noi, si no et fa gràcia doncs t'aixeques i marxes. El que és veritat és que el fenomen del monòleg doncs no sé si va ser que estava rondant a finals dels 90 a principis del 2000 que es va normalitzar a Espanya. Aquí teníem per exemple el Buenafuente, a meitats dels 90 i es va com normalitzar i a partir d'aquí han sortit doncs còmics joves especialment que fan que s'estiguin treballant el monòleg el més acuradet possible.

Xavi Daura, vosaltres Venga Monjas, podríeu dir que us inspireu en algú? Hi ha una prèvia dels Venga Monjas a algun lloc?

Sí, sí, sí. Nosaltres sempre hem tingut de referència a referències que són per exemple Muchacha de Noui que abans eren la Laura Chamante i nosaltres quan estàvem estudiant a la Uni doncs dèiem ostres, doncs quin programa supermodern i molt divertit i molt interessant i el vam agafar com a referents i vam començar. Això és com el més immediat d'abans de fer el Venga-Monjas.Després l'Esteban i jo, des que som petits, que tenim bromes privades, tenim les nostres merdetes i això és una gran influència encara que no sigui una cosa tan concreta. Però és una gran influència el "rollo" aquest de merdetes de l'escola i moltes vegades aconseguim traduir en vídeos i acaba funcionant. Finalment, al veure que nosaltres feiem una èspecie de vídeos que ells i al reconèixer que els hi agradaven, ens van contractar per treballar a la nova sèrie que havien fet.

L'humor, aquest "humor absurd" fins a quin punt hi ha improvització i fins a quin altre hi ha guionatge?

Això és interessant perquè nosaltres quan vam començar nosaltres dos sols, al principi era Can Pixa perquè no hi havia filtre, només nosaltres dos i ens podríem permetre totes les tonteries del món.

Perquè Venga Monjas?

Perquè és una tonteria, com al principi de tot del projecte no era un projecte, era un hobby, i per penjar sempre els vídeos a YouTube els hi hem de posar sempre el mateix nom i perquè sigui més fàcil de trobar-los.

Què teniu ara in mente?

Estem a la secció d'APM que fem i a part d'això estem preparant una col·laboració d'esquetxs per un programa de FDF, que crec que sortiran al març.

Moltes gràcies Xavi Daura de Venga Monjas per haver-nos visitat i molta sort amb els teus nous projectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada