Millors Films: Nº 2. 12 YEARS A SLAVE (STEVE MCQUEEN) | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 5 de gener del 2014

Millors Films: Nº 2. 12 YEARS A SLAVE (STEVE MCQUEEN)



La darrera pel·lícula de Steve McQueen ja va protagonitzar una de les nostres entrades més destacades del més passat, on ressaltàvem algunes de les seves excel·lències i destacàvem el film per sobre de les altres estrenes del mes. Aquella entrada, que podeu consultar prement aquí, ja era un bon avançament del que després es va confirmar amb la extraordinària rebuda que el film va obtenir per part del públic, essent a dia d'avui una de les millors opcions (sinó la millor) de la nostra cartellera.


La pel·lícula, tal i com ja es va dir, narra les vivències de Solomon Northup, un violinista destacat de l'estat de Nova York que és enganyat i dut com a presoner fins al sud dels EUA, on és venut com a esclau a unes plantacions de Louisiana. Així, durant dotze llargs anys, el protagonista viurà tota mena d'abusos i maltractaments per part d'homes blancs que es creien amb el dret natural de considerar a altres homes com a la seva propietat. El film, basat en fets reals que el propi Solomon Northup explicà en unes memòries que escrigué a la segona meitat del s.XIX, es recolza en unes magnifiques interpretacions per part d'actors tan destacats com Benedict Cumberbatch, Paul Dano, Sarah Paulson, Lupita Nyong'o, i especialment, Michael Fassbender i Chiwetel Eijofor, l'antagonista principal i el protagonista respectivament.

El film ja ha guanyat multitud de premis i n'opta a una gran quantitat, destacant set nominacions als Globus d'Or, deu als Satellite, i tretze als Critics Choice. Així, Steve McQueen aconsegueix el reconeixement multitudinari que mereixia des de feia ja uns anys gràcies als extraordinaris treballs de Hunger i Shame, tots dos amb la col·laboració de Michael Fassbender, que pot veure com la gran feina que porta fent des de fa temps es veu recompensada amb un Globus d'Or o un Oscar. Per això encara queda esperar unes setmanes, però el que ja podem dir amb tota certesa és que 12 Years a Slave és un film potent, cru, únic i meravellós (a la seva manera), que ens explica sense embuts una de les pràctiques més horribles que la humanitat ha portat a la pràctica, l'esclavitud, a través de personatges memorables d'aquells que perduren en el record. Un imprescindible que ocupa la segona posició en el nostre llistat dels millors films de l'any 2013, per Ville à Dômat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada