L’EUSS acull la competició de robòtica de LEGO | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dissabte, 15 de febrer del 2014

L’EUSS acull la competició de robòtica de LEGO

L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), organitza la vuitena edició de la First Lego League Barcelona (FLL) els dies 15 i 16 de febrer al col·legi Sant Joan Bosco d’Horta. La finalitat de la competició és la de promoure entre els joves la inquietud per la ciència i la tecnologia i fomentar valors com el treball en equip i la innovació a través del disseny i la construcció de robots programables amb peces de LEGO. 


Sota el lema Nature’s Fury!, es pretén fer descobrir a nens i joves com es pot actuar quan desastres naturals deixen anar tota la seva força. Així doncs, els equips de la FLL competiran per dissenyar eines de pronòstic i prevenció de diversos tipus de desastres naturals, ja siguin tempestes, terratrèmols o tsunamis. 

A través d’aquest emblemàtic joc els equips hauran de superar a contrarellotge proves amb els seus robots programables construïts amb peces de LEGO per tal d’aconseguir els reptes marcats. “Jornades com la First Lego League fomenten valors com el treball en equip, la competició amistosa i les ganes d’experimentar i aprendre amb els companys”, comenta el Carles Rubio, director de l’EUSS. A més, afirma que totes les iniciatives que fomenten aquest tipus de valors amb els petits de la casa “és un premi que, com a societat, de ben segur que recollirem en un futur”. 

En els tornejos locals, entre 90 i 100 equips s’han disputat passar a la final de Barcelona. Els premiats d’aquesta Gran Final tindran l’oportunitat de participar a la final estatal i en tornejos internacionals com el World Festival de St. Louis (EUA) o l’Open European Championship (Pamplona), on hi participen estudiants de múltiples països. El nombre d’equips inscrits a la FLL BCN d’enguany és de 64 i rep el suport de més d’un centenar de voluntaris que cada any dediquen el seu esforç a fer possible la competició. Es tracta d’estudiants, professors universitaris, familiars i amics dels participants que treballen en les diverses fases de l’organització de l’esdeveniment. 

La FLL va néixer fa prop de 16 anys com una inspiració de la FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), organització sense ànim de lucre fundada per l’inventor i emprenedor Dean Kamen, i la innovadora companyia danesa LEGO. Des de fa vuit anys, la Fundació Scientia ha estat impulsant aquest programa internacional a Espanya, estenent-se any rere any a més ciutats i augmentant el nombre de participants. 

Amb una tradició educativa que es remunta a finals del segle XIX, l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià és una institució d’ensenyament superior que té com a missió la formació i el desenvolupament integral dels futurs enginyers, posant un èmfasi especial en el vessant pràctic dels estudis i en la inserció laboral, promovent així la participació activa i l’esperit emprenedor.

L’EUSS ha posat en marxa el programa Engineering by doing una proposta formativa que s’estructura des de la perspectiva del desenvolupament de les competències professionals dels estudiants. Aquest programa és el resultat d'un projecte basat en una consulta a l'entorn socioeconòmic (empresaris,universitaris i agents socials).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada