Professor Kolja presenta: Hugh Williams el primer viatger del temps? | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dimecres, 19 de febrer del 2014

Professor Kolja presenta: Hugh Williams el primer viatger del temps?


El professor Kolja, des d'Astanà, Kazakhstan, s'ha posat en contacte amb nosaltres com cada setmana des de fa gairebé un any per tal de portar-nos una nova història plena de tensió, misteri i emocions amb un aire de vinyeta pulp dels anys 20. En aquest cas, el torn és el de Hugh Williams, un dels possibles primers viatgers en el temps, o bé el nom més desafortunat de la història de la navegació.

Tot comença el 5 de desembre de l'any 1665, quan un vaixell que feia pocs dies que es trobava a alta mar, naufraga davant les costes de Gal·les a l'estret de Menai. L'embarcació transportava a 82 passatgers, però després de les operacions de rescat i salvament tan sols un d'ells va sobreviure per explicar el succeït, el seu nom era Hugh Williams. Un fet extraordinari que tot i això no passaria d'allò més que anecdòtic si no fos pel que el lector podrà descobrir en les properes línies...

121 anys més tard, el 1786, el mateix dia, del mateix mes, el 5 de desembre, el destí va voler que un altre vaixell amb 70 animes bord naufragues exactament en el mateix lloc que l'anterior embarcació, davant la costa de Gal·les, a l'estret de Menai. Dos naufragis en 121 anys pot semblar un esdeveniment normal en una zona on el mar es pot tornar impetuós, però el més curiós i extraordinari de tot va ser que tan sols un dels passatgers de l'embarcació va sobreviure, el seu nom... Hugh Williams.


Altre cop el 5 de desembre, però en aquest cas de l'any 1860, un nou vaixell pateix la mateixa sort que els dos anteriors, naufragant a l'estret, aquest cop amb 25 passatgers a bord. Tan sols hi ha un únic supervivent, i el seu nom... Hugh Williams. Davant la sobrenaturalitat dels fets, els naufragis passen a un segon pla. Tres supervivents els tres cops, tan sols un nom Hugh Williams. Era aquest personatge el mateix que havia sobreviscut als dos accidents anteriors? Hauria d'haver tingut més de 200 anys, una cosa impensable, tot i que Matusalem va arribar a viure 969 anys... Podria haver estat Hugh Williams el primer viatger en el temps o, realment són possibles els viatges en el temps? O estava atrapat en una especia de bucle temporal?

Com sempre, les històries del professor Kolja ens deixen amb ganes de més, i possiblement aquesta sigui la seva característica més atractiva. El que fou de Hugh Williams possiblement mai ho sabrem, però no és atrevit esperar que, d'aquí a uns quants anys, asseguts davant la televisió, siguem testimonis d'un naufragi similar, on altre cop hi hagi tan sols un únic supervivent. En aquest cas, el seu nom, ja el sabrem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada