The Americans, ficció d'espies de qualitat | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dijous, 20 de febrer del 2014

The Americans, ficció d'espies de qualitat


The Americans va ser una de les estrenes més destacades de l'any passat, arribant-se a dir de la sèrie que suplia aquell forat que havia deixat Homeland amb el pas del temps. I és que la sèrie protagonitzada per Keri Russell i Matthew Rhys aconsegueix, sense haver de reinventar el gènere, que les trames protagonitzades per espies i serveis secrets mantinguin tot l'interès que podien haver perdut amb la sobreexplotació que havien patit en els darrers anys.

La història ens situa en ple conflicte de la Guerra Freda, en un moment que els EUA i l'URSS es disputaven la supremacia econòmica, política i militar mundial. Els protagonistes són una parella d'espies soviètics que s'havien infiltrat al país una dècada abans amb l'objectiu de formar una família i instal·lar-se. Ara, amb dos fills i amb un agent de l'FBI com a veí, la parella haurà de fer front a alguns dels encàrrecs més complicats i arriscats als que s'han hagut d'enfrontar.


La sèrie juga posant els seus protagonistes enfront de situacions límit, moments en que no els queda més remei que confiar en l'altre, o entregar-se a la seva nació i arriscar-se a morir o ésser detinguts. A més, el tenir una família de la que cuidar, amb dos fills, introdueix a la ficció un element de quotidianitat molt interessant, amb un pes que juga un paper diferent en cada un dels espies. Opcions com la d'entregar-se als americans o fugir sempre sobrevolen els seus pensaments, alhora que som testimonis d'un altre punt de vista, en aquest cas de l'agent de contraespionatge federal que a més, és veí dels protagonistes, interpretat per Noah Emmerich. A més de Rhys, Russell i Emmerich, la sèrie compta a amb altres grans secundaris com Margo Martindale, recent nominada als premis Satellite i als Emmy per la seva interpretació.

Ara s'estrena la segona temporada als EUA, i esperem que pròximament s'en confirmi la tercera, perquè la sèrie, honestament, ho mereix (va estar en el llistat dels 10 millors programes televisius de l'anys segons l'AFI). Veurem com els personatges evolucionen mentre el setge dels serveis secrets els va ofegant més i més, aproximant-se poc poc als nostres protagonistes. Des de Ville à Dômat ja estem ansiosos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada