Shane Carruth torna amb un nou film | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 23 de març del 2014

Shane Carruth torna amb un nou film


Desprès de presentar una de les pel·lícules més arriscades de l'edició del 2004 al festival de Sundance, Primer, i guanyar, Shane Carruth torna a dirigir, escriure i protagonitzar un nou film, a més d'encarregar-se de la fotografia i la música de l'obra. Es tracta de Upstream Color, la millor estrena de la setmana vinent (amb el permís de la comèdia francesa de Guillaume Gallienne).

El film, protagonitzat pel mateix Shane Carruth i per Amy Seimetz, nominada al Gotham a millor actriu per aquest paper, ens explica la història d'un home i una dona que s'atrauen l'un a l'altre per acabar quedant vinculats a un parasit que controla la seva forma de viure i de ser. La pel·lícula té un guió molt complex, de fet la sinopsis del film per al festival de Sundance de l'any passat no ajuda gaire a saber cap a on podrà anirà la trama, limitant-se a dir que un home i una dona acabaran caient en un cicle vital d'un organisme immortal, tot i que per aquells que ja hagin vist Primer, l'òpera prima de Carruth, això no serà cap sorpresa. Tant aquell film com aquest tenen en comú un guió molt intel·ligent que no li regala res a l'espectador, allunyant-lo de la convenció d'un guió ordenat cronològicament i amb diversos salts entre plans temporals i espacials que porten molts cops a la confusió


No és cinema por a tots els públics, la pel·lícula pot acabar sent repel·lent, ja que molts cops Carruth juga amb la confusió del propi públic. A més, exigeix més d'un visionat per acabar comprenent el significat de l'obra, i això si s'és molt perspicaç i atent, doncs el més probable és acabar desistint. L'obra compta amb una gra fotografia del propi director i guionista, i al festival de Sundance va guanyar una Menció del Jurat per la seva direcció de so,  a més del premi a millor director novell al festival de Sitges i dues nominacions als Gotham i als Spirit. 

Sembla que aquest cop no caldrà esperar altra vegada nou anys per un nou film de Carruth, ja que actualment ja es troba en la preproducció del seu pròxim projecte, The Modern Ocean, del que de moment només s'en coneix el títol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada