Farhadi estrena nova pel·lícula | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 13 d’abril del 2014

Farhadi estrena nova pel·lícula

Asghar Farhadi, probablement el millor director de cinema de l'Iran actual i un dels millors cineastes d'Àsia estrenarà el proper dimecres dia 16 la seva nova pel·lícula, Le Passé, després de l'imprescindible obra mestra que va dirigir el 2011, Nader i Simin, una separació, guanyadora de diversos premis a millor pel·lícula estrangera entre els que destaquen l'Oscar, el Globus d'Or o l'Spirit.

Amb Le Passé, Farhadi compta amb l'actriu Bérénice Bejo, nominada a l'oscar com a millor actriu secundaria pel film The Artist, on l'actriu argentina interpreta a una dona francesa casada amb Ahmad, un iraní que es trasllada de Teheran a París a petició de la seva dona per tal d'enllestir els tràmits del divorci, després de quatre anys sense veure's. Un cop a la capital francesa, l'home descobrirà la complicada relació de la dona amb la seva filla, i al mateix temps que ell intentarà millorar aquesta relació, un secret del passat sortirà a la llum.

La pel·lícula de Farhadi ja va estar nominada a millor film estranger a la darrera edició del Globus d'Or, guanyant en la mateixa categoria el premi del National Board of Review (NBR). També es va presentar al Festival de Cannes del 2013 on Bejo va obtenir el premi a Millor Actriu, premi que en els Cèsar d'enguany li va "robar" Sandrine Kiberlain, pel seu paper al film 9 mesos... de condemna, obra que també s'ha estrenat recentment a les nostres sales. 

Així, la pel·lícula arriba ara als nostres cinemes després d'un llarg període en el que ha viatjat per tot el món, el que ens permet afirmar sense cap mena de dubte que estem davant una obra que val molt la pena, i és que per alguna cosa aquesta és una de les poques obres que ha pogut competir en nivell de popularitat a França amb la darrera obra de Abdellatif Kechiche, La vie d'Adèle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada