Els enigmes del professor Kolja: El castell de Glamis I | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dimecres, 16 de juliol del 2014

Els enigmes del professor Kolja: El castell de Glamis I

Tornem una altra setmana amb el nostres particulars misteris i enigmes de la mà del professor Kolja, el científic més destacat actualment de Kazakhstan. A Sir Patrick Lyon, tercer comte de Strathmore i propietari del castell de Glamis, li agradava explicar una anècdota molt peculiar: Deia el comte que una nit de dissabte en la que estava jugant a les cartes amb el seu amic el comte de Crawford, un criat es va atrevir a advertir-lo que s'aproximava el sabbath. Enfadat per la interrupció, el comte Patrick va respondre que seguirien jugant a les cartes, i si el Diable desitjava unir-se a la seva partida seria ben rebut.

A la mitjanit, el Diable en persona es va presentar a la sala disposat a acceptar la invitació. Van jugar durant tota la llarga nit, i en el seu transcurs el dos comtes van perdre la seva ànima, quedant condemnats a passar en aquella habitació des del dia de la seva mort fins al Judici Final.


Aquesta història, que com ja hem dit explicava el propi comte als seus convidats, sempre posava els pèls de punta als que l'escoltaven, ja que, a més, el comte tenia fama de jugador borratxo i perdedor, al que se sumava la llarga tradició que considerava el castell de Glamis com a un lloc maleït.

De fet, el 1957 (i ja estem al segle XX), una pobre serventa va abandonar el seu treball terroritzada perquè totes les nits escoltava a l'habitació contigua a la seva a Sir Patrick i al comte de Crawford jugant a  les cartes, tirant uns daus, colpejant el terra amb els peus i proferint terribles blasfèmies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada