La Isla Mínima, nova joia del cinema espanyol | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dilluns, 29 de setembre del 2014

La Isla Mínima, nova joia del cinema espanyol


Aquesta ha sigut una bona setmana per als aficionats al cinema. No només hem pogut gaudir del final del Festival de San Sebastià, se'ns dubte el de més prestigi en territori espanyol, sinó que també hem pogut veure per primera vegada alguna cosa dels pròxims treballs de directors com Tim Burton o J.C. Chandlor i s'ha anunciat la llista dels films candidats a la nominació a l'Òscar a Millor Pel·lícula Estrangera, per aquells qui gaudeixin de buscar les millors obres de cinematografies estrangeres o no tan populars com les americanes i angleses. Per no parlar de les estrenes de films com Frank, amb Michael Fassbender, Baikonur i la nova obra d'un director tan elogiat com Alejandro Jodorowsky, La Danza de la Realidad. En aquest context, semblava difícil que l'atenció de la crítica tan nacional com internacional es fixés en un film espanyol, però així ha estat.

La Isla Mínima, la nova pel·lícula d'Alberto Rodríguez, director entre d'altres de 7 Vírgenes o Grupo 7, ha estat elogiada no tan sols per crítics espanyols, sinó que publicacions com The Hollywood Reporter o Screendaily també s'han rendit a les virtuts de la cinta. La pel·lícula de Rodríguez arriba després d'un altre thriller d'èxit com El Niño, però a diferencia de la cinta de Daniel Monzón, La Isla Mínima troba un millor equilibri entre la seva vesant comercial de thriller i cinta policíaca i la seva pròpia personalitat. De fet, a La Isla Mínima se la podria definir com un thriller d'autor, una cinta que a molts els hi ha recordat un dels esdeveniments televisius de l'any, la primera temporada de True Detective (tot i que el rodatge del film és anterior a la sèrie i el director ha declarat que encara no l'ha vist), mèrit en aquest cas de la fascinant i molt cuidada fotografia d'Alex Catalán, premi al Festival de San Sebastià precisament per aquest treball.


Així, la pel·lícula ens explica la història de dos policies que són enviats a un remot poble dels aiguamolls per investigar la desaparició de dos noies adolescents. En una comunitat gairebé varada en el passat, tindran que fer front a un ferotge assassí, alhora que les seves ideologies oposades van desgastant la seva relació. Amb un repartiment de primer nivell amb Raúl Arévalo, Javier Gutiérrez, Nerea Barros, Antonio de la Torre i Jesús Castro, destacant la feina de Gutiérrez, guanyador del premi a Millor Actor al mateix Festival de San Sebastià, La Isla Mínima és sense cap mena de dubte l'estrena de la setmana, i de moment el millor film espanyol que ha vist la llum a les nostres cartelleres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada