Els enigmes del professor Kolja: Les misterioses llums de Marfa | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dimecres, 30 de juliol del 2014

Els enigmes del professor Kolja: Les misterioses llums de Marfa


Les llums misterioses són visibles durant les nits clares, prop de Marfa, a l'estat nord-americà de Texas. En el passat hi va haver por i superstició al voltant d'aquest fenomen. Avui en dia, aquestes llums segueixen sent un enigma per la ciència, a més d'un important reclam turístic.

Robert Reed Ellison fou el primer en informar sobre aquestes llums el 1883. En un primer moment es va pensar que serien fogueres dels indis apatxes, però més tard, els investigadors van observar que durant el dia no es podien trobar elements com cendres que poguessin demostrar que els focs eren les causes del fenomen.

Una veïna de la zona, la senyora Giddens, explicava com en una ocasió el seu pare es va perdre enmig d'una borrasca de neu. Les llums se li van aparèixer i van parlar amb ell, informant-li que anava en la direcció contraria. Les pròpies llums el van guiar fins a una cova pròxima i una gran bola de llum va seguir amb ell fins al matí següent, quan per fi va poder trobar el camí cap a casa.

Les llegendes que circulen pels habitants del lloc parlen de llums que representen els primers colons que va establir-se a aquelles terres, o bé senyals d'advertència de miners que buscaven or per la zona. Alguns fins i tot van arribar a pensar que es tractava de Pancho Villa i els seus homes que es desplaçaven per les muntanyes. Altres llegendes són les que expliquen els indis americans. Per a ells, les llums són guerrers venjatius que tracten d'atraure soldats a alguna trampa o a una tribu a la recerca dels seu cabdill. Per a altres representen un antic cap apatxe que guarda així aquella zona perquè ningú li pugui robar l'or que amaga.

La ciència ha demostrat que les llums existeixen en realitat, però encara no s'ha pogut precisar ni el que són ni d'on procedeixen. L'únic que se sap a ciència certa és que no se sap què ens volen dir aquestes llums... ni per què són allà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada