Festival A Tocar | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dijous, 31 de juliol del 2014

Festival A Tocar

Els responsables de la sala FlyHard, han fet realitat una proposta que des de feia temps els rondava pel cap: la de programar música en directe. De fet, un escenari és un escenari i la seva funció bàsica i principal és la de servir d'aparador d'una expressió artística i cultural. Aprofitant aquesta proximitat i aquesta intimitat que ofereix aquest recinte del carrer Alpens, 3, de Barcelona, el festival s'ha batejat amb un nom tan atractiu com el d''A Tocar'. En total són quatre concerts que abracen disciplines musicals diferents, però totes sota el denominador comú de la qualitat. Els primers a fer pujar el teló de la FlyHard són Ana Rossi i el bandeonista argentí Marcelo Mercadante. El repertori que proposen de cara a avui dijous és un viatge per la història del tango, del més clàssic al més contemporani.

També amb una llarga i variada tradició musical hi ha Àlex Torío. De fet, es tracta d'un personatge peculiar que també sobresurt per ser físic teòric, donar classes particulars de matemàtiques i ser un excel·lent coneixedor de tot el que s'amaga darrere de l'art de l'enologia. Aquest divendres mostra al públic l'adaptació personal que ha fet de la novel·la 'Pedro Páramo' de Juan Rulfo. Són 16 cançons que es troben recollides en un disc anomenat 'Ghost of Comala'.

La tercera aposta del festival A Tocar és la que firmen Lluís Cartes i els Fluxes. El que presenten dissabte és una selecció acurada dels tres discos publicats fins ara, a més d'un grapat de versions que saben dur perfectament al seu terreny. I només 24 hores més tard arribarà la clausura amb Hysteriofunk, la qual cosa significa tornar a tenir Lluís Cartes damunt de l'escenari, aquest cop com a bateria. Amb 17 anys de trajectòria professional, l'any passat van trencar un llarg silenci discogràfic amb 'Deco', la seva quarta referència, des d'on continuen apostant per temes instrumentals que es mouen pel rock progressiu i simfònic, el jazz i el funk.


FESTIVAL A TOCAR -- SALAFlyHard from FLYHARD TV on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada