Ville à Còmic: Joker | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dilluns, 29 de setembre del 2014

Ville à Còmic: Joker

Benvolguts/des amants dels còmics, aquesta setmana em volgut fer un especial homenatge a la mítica història de Batman, en especial, a la novel·la gràfica “JOKER”. En aquest magnífic relat, podem apreciar molts trets d’aquest personatge que, més tard, es van plasmar iguals per les pantalles amb la pel·lícula “The dark knight”, el cavallero oscuro.


Els autors d’aquest còmic tan mediàtic són Brian Azzarello i Lee Bermejo. Van publicar-ho l’any 2008 per DC Comics. La seva historia tracta d’un maníac homicida impulsiu com a protagonista, i que ens narra la història Jhonny Frost, un delinqüent de classe baixa que recull en Jocker després d’haver estat internat al manicomi. Juntament amb els sequaços del pallasso més malvat i boig de Gotham, abasteixen els caos pels carrers de la ciutat amb l’ objectiu de dominar-la i així, en Jocker pugui recuperar la seva posició criminal. El psicòpata no estarà pas sol, ja queº l‘ acompanyaran velles cares conegudes com el “ Sr. Pingüino “ i “ Dos Caras “, que apareixeran més endavant, al igual que Batman, fent acte de presència en les últimes pàgines i posant punt i final al desenllaç...

Durant l’ època dels 50, a causa de la *CCA (Comics Code Authority), van convertir el psicòpata en un simple bufó inofensiu, allunyant-se així de la imatge violenta. No va ser fins l'edat Moderna dels còmics, concretament el 1988, quan es va mostrar el personatge de Joker en tota la seva esplendor amb Alan Moore. En aquesta novel·la trobarem tot l‘ oposat al Jocker caricaturesc, ens endinsarem en la ment del criminal, d’ aquest home trastocat, agent del caos, impulsiu i mal évol. A la novel·la hi trobarem un estil realista, expressiu i amb un perfil del Joker totalment clavat al personatge de la gran pantalla, Aquest còmic ha obtingut grans crítiques positives a nivell literari i gràfic, arribant a comparar-ho amb els exemplars del únic i magnífic Alan Moore.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada