Ville à Còmic: Les aventures de Blake i Mortimer | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dilluns, 15 de setembre del 2014

Ville à Còmic: Les aventures de Blake i Mortimer

Benvolguts/des amants del còmic, aquesta setmana en Manites i l’Epístol us varen parlar del famós còmic de Les aventures de Blake i Mortimer. Blake i Mortimer, és una sèrie d'historietes creada per la mà belga d'Edgar P.Jacobs que apareix davant el món per primera vegada a través de la "revista Tintín" el 5 de setembre del 1946. Jacobs va ser un gran dibuixant i guionista que va poder col·laborar, entre d altres, en alguns àlbums de Tintín i amb un dels dibuixants, considerats possiblement, el més important creador de la història belga, Franquin (Spirou, fantasio, marsupilami..) Resulta curiós que un dels millors còmics d'ambientació anglesa sigui d'origen franc-belga. 

El tret característic de la boira de Londres, genis del crim i els científics lliurats a una causa concreta fan que l'espectador navegui en aquest ambient britànic de la novel·la d'espionatge dels anys cinquanta. Les històries d'espies britànica troben en les aventures d'aquests dos personatges el seu punt culminant. Podríem dir que Blake i Mortimer suposen el punt de trobada entre Sherlock Holmes i Watson, Dr. Who i/o James Bond. Sempre moguts per aquest esperit imbatible d'aventures. Blake, oficial del servei secret de se Majestat i Mortimer físic nuclear, són dos cavallers solters que comparteixen la mateixa residència (igual que Sherlock Holmes i el doctor Watson). En un dels seus volums " Els sarcòfags del sisè continent " s'explica la història de com es van fer amics. 

La seva causa sempre en contra d'un malvat, el coronel Olrick, qui sempre amenaça a tornar a les últimes vinyetes de cada un dels volums i sens dubte, quan ho fa és derrotat. Eterns textos de suport i extensos diàlegs acompanyats d una il·lustració clàssica amb uns paisatges i fons espectaculars. Després de la mort de Jacobs, en el 1987 les aventures de Blake i Mortimer han estat continuades, amb el permís dels seus hereus, per altres autors i continuen publicant-se en l'actualitat. L últim còmic que es va fer, va ser l any passat: L’Onde septimus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada