Spike Jonze enamora amb Her | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 23 de febrer del 2014

Spike Jonze enamora amb Her

Aquest divendres 21 s'ha estrenat una de les grans pel·lícules americanes de l'anys passat, la darrera obra del guionista i director Spike Jonze, Her. En ella, Jonze (Being John Malkovich, Adaptation, Where the Wild Things Are) ens presenta a Theodore, que en un futur pròxim s'ha convertit en un escriptor solitari, recent sortit d'una relació. Aquest, aconsegueix un nou sistema operatiu controlat per una IA, i aviat comença a adonar-se, no sense sorpresa, dels conflictius sentiments que apareixen entre ell i la veu femenina del sistema.

Guanyadora del premi al millor guió als Globus d'Or celebrats al gener, la pel·lícula, a més de recolzar-se en el treball de Jonze, aconsegueix utilitzar de forma immillorable un gran repartiment d'actors, especialment de Phoenix i Adams. Així, Joaquin Phoenix torna a impressionar amb una de les millors interpretacions de l'any que increïblement no ha obtingut la nominació pels Premis de l'Acadèmia. A més de Phoenix, la pel·lícula es beneficia del treball realitzat per Amy Adams, que ha tancat aquest 2013 com un dels seus millors anys de la seva carrera, amb obres com American Hustle, Man of Steel i la mateixa Her. Destaca també l'extraordinària feina realitzada per Scarlett Johansson, actriu que posa veu al sistema operatiu i que aconsegueix fer-se amb l'afecte de tota l'audiència. Completen el repartiment Rooney Mara i Olivia Wilde, que porten a terme una feina més que correcte amb els seus papers més secundaris.

Amb Her, Jonze torna a entrar en primer pla al panorama actual de l'indústria cinematogràfica, aconseguint a més el reconeixement com a director de primer ordre, que se suma a la seva ja consagrada faceta de guionista. Després de la recent campanya de premis a les que s'ha sotmès les millors pel·lícules del 2013, i on Her ha obtingut diversos premis i reconeixements de primer ordre com els premis a millor pel·lícula i director que li va entregar el National Board of Review (NBR), o les tres nominacions als Globus d'Or, la pel·lícula encara ara, amb certa tranquil·litat, els darrers dies abans dels Oscars, on opta al premi de 5 categories (Pel·lícula, Guió, OST, Cançó i Direcció Artística), sabent-se ja una de les millors i més reconegudes pel·lícules de l'any. Si heu d'anar al cinema durant aquesta setmana, no ho dubteu, Her no pot ser millor elecció.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada