11a Diàspora, Festival de Cinema Colombià | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dissabte, 18 d’octubre del 2014

11a Diàspora, Festival de Cinema Colombià

La 11a Diàspora (del 16 al 26 d’octubre) sassenta definitivament en aquesta edició com a Festival de Cinema Colombià de Barcelona. El tema central d’aquesta 11a edició és el paper que exerceix la societat civil colombiana en la construcció de la Pau a Colòmbia, avui més a prop que mai des que es va iniciar el procés de diàleg a l’Havana (Cuba) a finals del 2012. El festival pretén mostrar la seva especial admiració per la societat colombiana, abocada al gran repte històric de construir una convivència pacífica per les vies democràtiques i de la participació ciutadana.

Així, el documental, gènere que a través del seu llenguatge permet aproximar-se a diferents realitats humanes, és el protagonsita d’aquest any 2014. En aquest sentit destacar el suport de la Filmoteca de Catalunya, que participa en aquesta edició del Festival per primera vegada, coproduint la secció documental del Festival, sent part del Jurat de la Secció Oficial Documental i programant diverses sessions documentals a les seves instal·lacions.

Com cada any, el Festival de cinema colombià de Barcelona ret un homenatge. En aquesta ocasió no podia ser un altre que l’Homenatge a Luis Ospina, reconegut cineasta i documentalista colombià, que ha sabut a través de diferents gèneres cinematogràfics, apropar-se i comunicar al món la realitat del seu país.

El Festival se celebra als següents 6 espais de la ciutat: Filmoteca de Catalunya (que se suma enguany com a nou espai de programació), Cinemes Girona, Casa Amèrica Catalunya, FNAC El Triangle, SGAE, i Centre Cívic Pati Llimona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada