De Brises i Boires: "La Veritat i altres Mentides" Sascha Arango | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dijous, 23 d’octubre del 2014

De Brises i Boires: "La Veritat i altres Mentides" Sascha Arango

El dilluns passat, al nostre microespai de literatura De Brises i Boires, vàrem recomanar el debut literari del guionista alemany Sascha Arango: La Veritat i altres Mentides

Sascha Arango, nascut a Berlín el 1959, escriptor, guionista i dramaturg alemany, ha rebut diversos cops el Premi Grimme i també el Premi Ernst Schneider. Al llarg de la seva carrera ha treballat tant per la televisió com el cinema. En un període molt curt de temps es van vendre els drets d'edició a més de 20 països, i ja té tancats els drets per dur-se a terme la pel·lícula sobre el llibre. 

Estem davant una novel·la que ens ofereix una trama diferent de les convencionals, sorprenent. El protagonista, Henry Haiden, un home de 42 anys, que viu a l'onada de l'èxit, sent un reconegut i molt cotitzat escriptor té una una dona amb la que porta més d'una dècada casats i també una amant, l'editora responsable, del seu èxit, amb la que manté una relació clandestina que sofrirà un sobresalt quan ella es quedi embarassada. Aquesta situació farà que Henry expliqui la veritat a la seva dona. Tot es truncarà de forma inesperada, anirem descobrint que res és el que sembla i que la vida del protagonista està construïda sobre una gran farsa, les arrels de les quals estan fosses en el passat. Ple de girs sorprenents, anirem assistint als esforços de Henry per fer quadrar la veritat, que no és res més que altra cosa que una gran mentida. 

La novel·la es mou entre el gènere policíac i l'humor negre. Entre mentides, sospites, secrets i revelacions anirem coneixent un personatge amb un caràcter que consisteix en apropiar-se del més bo dels altres. En conjunt la novel·la és sòlida, tant per les peculiaritats del personatge heterodox, com per les novetats de l'argument, l'humor negre i els girs de la trama. Un humor negre amb el que l'autor ens apropa als embolics en els que es veurà envoltat aquest personatge sinistre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada