Els enigmes del professor Kolja: La sala d'ambre | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dijous, 30 d’octubre del 2014

Els enigmes del professor Kolja: La sala d'ambre


La famosa sala d'ambre de San Petersburg va ser traslladada panell per panell fins al palau de Tsarskoye Selo de la princesa Catalina de Rússia per 76 soldats durant 6 dies. Des d'aquell moment va ser considerat a tota Rússia i a molts altres llocs del món com la vuitena meravella. La sala ja havia sigut traslladada des de Charlottenburg a Berlín, fins a San Petersburg com a regal de l'emperador alemany Frederic Guillem I de Prússia per al zar Pere el Gran.

Dos anys després del trasllat fins al palau de Tasrkoye Selo la aleshores ja zarina Catalina va fer portar diversos mosaics de Florència per completar el treball, tots obra del famós mestre Rastrelli. També es va fer instal·lar una còmoda que havien fet uns ebenistes de Berlín el 1711. Curiosament això és l'únic que conserven de l'espectacular sala d'ambre.

La desaparició de la sala d'ambre és un dels fets més espectaculars relacionats amb el món de l'art durant la Segona Guerra Mundial. Els nazis van saquejar el palau de Catalina quan van arribar fins a Rússia, i es van emportar la famosa sala amb tots els seus panells cap al castell de Kônigsberg. Tot i això, quatre anys després la sala tornaria a ser traslladada fins a un lloc desconegut, quan el regim nazi ja perillava.

Aquesta va ser l'última noticia que es va tenir de la majestuosa sala d'ambre. Tot i les investigacions que es van portar a terme a l'acabament del conflicte, el cert és que la sala d'ambre segueix en un lloc desconegut, i fins ara, els turistes que visiten el palau de Catalina s'han d'acontentar amb una reconstrucció de la famosa sala, idèntica a l'original això sí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada