Ville à Còmic: "Les Tortugues Ninja" | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dilluns, 27 d’octubre del 2014

Ville à Còmic: "Les Tortugues Ninja"

Des de la Paramount Pictures ens arriba una pel·lícula digne de convertir-se en blockbuster, és ni més ni menys que el nou film de "Les Tortugues Ninja”. Amb un pressupost de 125 milions de dòlars, han volgut transformar tota la essència que recullen els seus còmics i les seves series en aquest film que, segons molts crítics i mitjans internacionals, ja la qualifiquen com una de les millors d’aquest any.

A continuació farem cinc cèntims de la seva historia i aprofitant us explicarem alguna que altra curiositat. Les “Tortugues Ninja” neixen el maig de l’any 1984, generalment se les reconeix per les seves sigles de TMNT que ve a significar Teenage Mutant Ninja Turtles, traduït a la nostre llengua seria com dir “Tortugues adolescents mutants i ninjes”, els seus creadors son Kevin Eastman i Peter Laird. Cada una de les tortugues porten el nom dels artistes més reconeguts de la època del renaixement italià; Leonardo per a Leonardo da Vinci, Raphael per a Rafael Sanzio, Michelangelo per a Miguel Angel Buonarroti, Donatello per a Donato di Niccolò di Betto Bardi i inclòs el seu mestre Splinter fa referencia a un pintor italià del segle XV anomenat Giovanni di Ser Giovanni

La seva editorial va ser Mirage Studios fins l’any 2009, quan Nickelodeon va comprar els drets, i no va ser fins aquest any, quan Nickelodeon va voler associar-se amb la Paramount Pictures amb el propòsit de realitzar aquesta magnifica pel·lícula.Una altra curiositat va ser que al Regne Unit, van utilitzar varies mesures de censura a l’hora d’emetre la sèrie. Per una banda, van canviar el terme “ninja” per a heroi, ja que aquesta paraula els hi semblava massa provocativa per les ments dels seus petits anglesos d’aquell moment. I no només van voler carregar- se el títol i tot el que això li comporta, sinó que van eliminar l’arma que utilitzava el Michelangelo, els Nunchaku (que son dos troncs de fusta agafats per una cadena de ferro) i els van canviar per tonfas (que venen a ser un pal de fusta d’uns 50 cm agafat per un pal de fusta més petit que té la funció de mànec). Per aquest motiu es van emetre aquests episodis manipulats per gran part del territori europeu, inclòs al nostre.

Això és tot estimats oients, recordar-vos que aquest film ja el podeu anar a veure als cinemes i també recordar-vos que el divendres 31 d’octubre comença el vintè saló del manga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada