El millor film europeu de l'any és 'Ida' | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dilluns, 15 de desembre del 2014

El millor film europeu de l'any és 'Ida'

Ida, el cinquè film del director polonès Pawel Pawlikowski, ha sortit com a gran triomfadora de la nova edició dels Premis del Cinema Europeu, al guanyar els premis a Millor Pel·lícula, Director, Guió, Fotografia i el premi del Públic al millor film europeu. Només se li ha escapat el guardó a Millor Actriu, categoria en la que estaven nominades les seves dues protagonistes, Agata Kulesza i Agata Trzebuchowska, i que al final a anat a parar a mans de l'actriu francesa Marion Cotillard, per un extraordinari paper a la darrera cinta dels germans Dardenne, Dos dies, una nit.

Així, la pel·lícula de Pawlikowski continua amb la seva magnífica trajectòria a través dels principals premis cinematogràfics de tot el món. Recordem que l'any passat la cinta polonesa ja va aconseguir emportar-se els premis a Millor Pel·lícula als festivals de Londres, Varsòvia i Gijón, a més d'obtenir la nominació a Millor film estranger als premis David di Donatello. Ara, i a l'espera de la publicació de les nominacions als Òscars, Ida es troba nominada als Globus d'Or, als Satellite i als Spirit com a Millor pel·lícula de parla no anglesa, premi que ja ha guanyat als EUA amb el Circuit de crítics de Los Àngeles i de Nova York.


Ida és una pel·lícula ambientada a la Polònia dels anys 60, on una jove anomenada Anna, una novícia que està a punt de fer-se monja, descobreix un obscur secret de família que data de la terrible època de l'ocupació nazi. Així, aquest film amb tocs de road movie, tracta temes com la família, la religió o el nazisme, tot acompanyat amb una fotografia exquisida i un estil que recorda al cinema d'abans. No per res la cinta a estat comparada amb pel·lícules de Dreyer, Bergman, Bresson o Hanoun. Amb això es diu tot. 


Ida - Tráiler español (v.o.s.) per keane43

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada