'The Affair', la millor sèrie dramàtica pels Globus d'Or | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 18 de gener del 2015

'The Affair', la millor sèrie dramàtica pels Globus d'Or



Fa una setmana que els Globus d'Or van atorgar el premi a la millor sèrie dramàtica a The Affair, la sèrie més potent de la cadena Showtime per a finals d'any. Va ser un dels moments més sorprenents de la nit, tot i que The Affair ha comptat des de la seva estrena amb el beneplàcit de la crítica especialitzada, que des del primer moment la senyalat com una de les millors estrenes dels últims anys. Tot i que no han trigat a sorgir opinions en contra de la sèrie, el cert és que The Affair és posiciona com una dels drames a batre per tot el seguit de premis que esperen de camí als Emmy de 2015 (Critic's Choice, Satellite Awards...).

La sèrie, a la que ja vam dedicar una de les nostres seccions al programa durat la seva estrena als EUA, ens explica l'impacte que pot tenir una infidelitat en una relació assentada. La virtut de la sèrie, però, es troba en la forma en la que aquest fet és narrat, mitjançant una sèrie de flashbacks sempre d'acord amb la versió que recorden (o volen recordar) els principals afectats. Així, durant tota la primera temporada veiem com res sembla ser el que és, i personatges que en un principi poden semblar o blans o negres acaben esdevenint d'un gris complex.



The Affair, a més, es recolza en unes interpretacions de primer nivell, especialment dels dos protagonistes, un extraordinari Dominic West (The Wire, The Hour), que es demostra perfecte per encarnar el seu personatge, un espòs amb molts més contrastos del que sembla, i sobretot la fantàstica Ruth Wilson, que molts recordaran de la sèrie britànica Luther, i que a The Affair interpreta un personatge que té molt a veure amb el de la sèrie d'Idris Elba, on mai se sap si és inofensiva i està sota control o juga amb tu.

La sèrie, creada per l'israelià Hagai Levi, creador també de l'hebrea Be'Tipul, que va inspirar el remake de la molt recomanable In Treatment, a aconseguit un triomf difícil d'aconseguir actualment per a altres ficcions a priori molt més de primera línia, i és que a aconseguit que el reconeixement dels crítics vagi d'acord amb els premis i nominacions de les principals institucions nord-americanes, mentre que els seus números d'audiència s'han mantingut sempre en una posició més que bona, el que no ha evitat que, per les seves característiques més fresques, hagi aconseguit un fort grup de seguidors més acèrrims, que la lloen pràcticament com una nova sèrie de culte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada