Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Leonora Casacuberta i Adrià Ramírez (#Ornitofest) | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dimarts, 17 de febrer del 2015

Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Leonora Casacuberta i Adrià Ramírez (#Ornitofest)

El dilluns de la setmana passada a Les Entevistes del Mariscal Mauro vàrem tenir de convidats als responsables del Festival Ornitofest, la Leonora Casacuberta i Adrià Ramírez. Us presentem la segona edició del Movistar #ornitofest. Una nova experiència de directe on diversos grups es barregen, reinterpreten, fusionen i versionen les seves cançons en directe per oferir-nos un espectacle mai vist. Una experiència que més de 60 grups ja han gravat en els nostres vídeos i que ara traslladem al directe en dues jornades de fusió, barreja i Carnestoltes.

Vau guanyar la 1a Edició del Movistar Artsy...

Ens vam presentar l'any passat, la Leo va veure el concurs de Movistar i vam fer un vídeo, vam presentar la nostra idea, que ja la portàvem anys fent-la en vídeo i la vam presentar com a festival l'any passat i vam fer la 1a Edició gràcies a Artsy i aquest any la segona,

Vosaltres sou una empresa creativa, MissAlabama. D'aquí surt la idea del festival. El que és molt interessant és la idea de l'ornitorrinc, aquest animal. Perquè us vau inspirar en l'ornitorrinc?

Perquè el projecte es basa en la barreja, barregem bandes, barregem les seves cançons i l'ornitorrinc és un animal que visualment és una barreja d'ànec, de castor i de nútria. Llavors era com l'escenificació de la barreja feta animal.

Com va sorgir? Perquè és molt interessant aquesta idea. Posar dues bandes en el mateix escenari tocant...

Nosaltres el que volíem amb ornitorincos era, feia 4 anys del projecte, i el que volíem en un inici era donar-nos a conèixer com a agència creativa dins del sector musical. Nosaltres portàvem anys programant una sala a Gràcia, l'Alfa, i arrel d'això volíem posicionar-nos com a agència creativa i com a producte nou dins de la música. I vam veure que un dels productes que més es consumia era els vídeos aquests fast-food, take-away i volíem posicionar-nos com a productora també i una mica agafar totes les coses que sabíem mostrar i crear un producte nou. Llavors ens vam inspirar una mica en gent com Logotheque o els Black Obsessions de Londres i llavors vam crear els ornitorrincos que eren fusions de grups en directe, barreges dos dels seus temes en un i això ho gravem en vídeo i ho publiquem al nostre portal i una evolució lògica ha estat cap al directe.

I la experiència de l'any passat?

Molt bona, la veritat és que estem molt contents amb el resultat de l'any passat. Va ser una primera edició que no sabem com és que va sortir tant tant bé tot perquè sembla que és molt difícil posar dues bandes diferents a tocar a l'escenari.

Hi han assajos? Ara mateix estan assajant?

Ara mateix estan assajant els grups. Serà aquest divendres el festival i estan a la recta final dels assajos, perquè això ha de sortir bé. Es clar,tot el tema dels ornitorrincos en el festival, normalment als vídeos ja assagen una cançó, però al festival és un format més llarg. Barrejar les dues bandes és una feina prèvia, per això tothom no està donat a fer el festival, hem de buscar bé les bandes, hem de buscar gent que tingui un temps per poder dedicar-li i que li faci il·lusió el projecte. També és l'especial del nostre festival, que no veuràs el format normal d'un grup ni formarà part de la gira que estarà fent en aquell moment sinó que serà un moment que només el veuràs allà, a dins del nostre festival i és un moment únic que s'ho preparen allà exclusivament.

Quin criteri seguiu per decidir quines bandes han de tocar amb quines? 

Musicalment sí que tenim uns gustos, però no intentem definir un festival d'un estil molt tancat, el que ens agrada és potenciar la barreja. Llavors proposem a una de les bandes que ens agradaria molt i que ens faci propostes amb la gent amb la que els hi agradaria barrejar-se i dins de les propostes que ens passa doncs ja decidim. Sí que intentem que l'estil musical sigui festiu, perquè és el festival que es fa al Carnaval i que són dos nits i volem que es faci amb diversió. Però no és un estil musical concret.

I us heu trobat vegades que us ha estat difícil convèncer a bandes perquè vinguin a tocar? 

Convèncer, convèncer no. El que sí que ens hem trobat són molts problemes d'això que et deia, no tinc temps per assajar-ho, ara mateix estic de gira presentant el nou disc... Però normalment a els grups els hi agrada la proposta i se la prenen com un repte. I ara amb la 2a Edició ens estem adonant de quins grups ens diran que sí i quins grups que no.

I amb les bandes que ja heu treballat fins ara, algunes serien les vostres bandes favorites. En quines heu gaudit més?

Amb totes, amb totes.

Amb quines bandes o artistes us agradaria treballar i no heu treballat encara?

El que ens agrada molt és quan es barregen bandes molt diferents, que és alguna cosa que non sol passar perquè no és fàcil barrejar dos estils similars.Perquè si tens unes guitarres més o menys iguals serà més fàcil barrejar uns acords.

Anem a parlar de les bandes que estaran a l'Apolo, que obrireu portes quan?

Els dos dies obrirem portes a partir de les 20:30.

I per què ho sàpiguen els vostres oients, els preus...

Els preus estan a 20 euros els dos dies, l'abonament, i si només poden venir un dels dos dies a 14 euros.

Quina combinació creieu que pot ser espectacular?

Esperem que totes. Jo crec que hi ha una mica de tot al cartell. Perquè per exemple divendres Sanjays estan amb Mazoni, que ha estat el seu productor del disc, que el disc acaba de nèixer, que tenim moltes ganes d'escoltar-lo i canvien de cantant, venen amb cantant nova i el Mazoni el darrer disc que ha tret doncs és molt elèctric i creiem que serà una bona festa ja començar, el tret de sortida serà potent i després divendres i hi ha una cosa molt xula que és The Freak Fandango Orchestra amb la Reactable que és una taula feta pels estudiants de la UPF. Després tindrem Refree i Rosalia, els Boreals amb Begun, que és un dels productors amb més projecció actualment. Finalment tindrem una sessió de djs amb Dj Göo.

Quins plans de futur teniu?

El que volem és consolidar-nos com a festival del Carnaval i que no sigui un esdeveniment d'un any, sinó que durant l'any tingui una continuïtat amb petits formats una mica íntims, més propers.

Moltes gràcies Adrià Ramírez i Leonora Casacuberta per haver estat a Ville à Dômat i molta sort amb el festival.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada