Les Entrevistes del Mariscal Mauro: SurfCity Festival | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dimecres, 18 de març del 2015

Les Entrevistes del Mariscal Mauro: SurfCity Festival

Al darrer programa ens varen visitar els directors del festival Surf City Festival: Marc Conca i Idyl Criado. Movistar SURFCITY FESTIVAL Barcelona és el primer festival d'art multidisciplinari que gira al voltant del concepte Surf versus Ciutat, dos conceptes antònims que es fusionen en un festival.

Joves talents nacionals i internacionals aportaran la seva particular visió artística d'aquest peculiar estil de vida, el surf. El Festival pretén mostrar a través de l'art aquest ímpetu de supervivència que aporta el surf versus ciutat.

És un festival que agrupa diferents disciplines artístiques que dediquen la seva obra principalment a l'entorn surf. Disciplines com la música, el disseny, la fotografia, la confecció de taules de surf, l'escultura, la pintura, el teatre, la il·lustració ... totes elles formaran l'eix central del festival i es complementaran amb activitats, xerrades i tallers.

Se celebrarà el 14 de Març al Convent dels Àngels del MACBA

Com va sorgir la idea?

Doncs una mica com ha dit la Musa que la primera imatge que et ve del Surf és Guaikiki i banyadors i cocos a les palmeres. Doncs hi ha una altra veritat que és la gent que viu a les ciutats que a més a més no tenim un oceà potent sinó que tenim a sobre un mar que és molt exigent i no tira onades sempre que ens agradaria. I una mica aquí la gent que patim els surf que el disfrutem quasi podríem dir perquè estem molt pendents del temps i nosaltres fem surf a l'hivern i no a l'estiu. A l'estiu el Mediterrrani està totalment pla que diem. I una mica aquesta controvèrsia que som surfistes malgrat tot en una gran ciutat. I d'aquí surt el nostre gran projecte que és el surf a la ciutat, explicar a la gent que som surfistes aquí a Barcelona.

Perquè a l'hivern el surf el practiqueu a les platges? A quines platges són les que més hi aneu?

Sovint, sovint, aquí a Barceloneta, Bogatell, Montgat, a la Costa Brava també hi ha punts. Depèn del vent, de les onades, de la previsió. Quan hi ha bon vent i bones onades es creen les condicions perfectes.

Visitant al vostre web www.surfcityfest.com hem vist que hi ha noms d'altres ciutats, és a dir que aquest festival es fa altres ciutats... El mateix o de semblants?

Nosaltres som un col·lectiu que es diu Agua de surf i que nosaltres venim d'organitzar exposicions col·lectives. Llavors aquestes exposicions si que són itinerants, n'hem fet a Barcelona, al País Basc, a Bilbao i a Palma de Mallorca. 

Teniu pensat d'expandir-ho?

Gràcies a la plataforma Artsy de Movistar i que crea un concurs anual el qual ens vam presentar i vam resultar guanyadors amb altres dos festivals i d'aquí que és possible la primera edició del Festival.
La intenció és fer-ho a Barcelona, que sigui un esdeveniment anual a Barcelona però amb les exposicions col·lectives poder traslladar-ho a altres ciutats que tinguin surf o que estiguin relacionades amb el surf.

Anem al lema, vosaltres teniu el lema següent: We Are Antonyms. Més o menys ja ho has dit. Acaba d'explicar-ho una mica.

És una mica això, som antònims, oposats. Com deia la Musa un altre cop, tu t'imagines el surf en unes condicions i aquí en una altra realitat.
És una mica aquest món oposat que s'ajunta i és possible, és un estil de vida californià que aquí a l'estiu no té res a veure, que tothom té la seva feina, tothom té el seu estrès, tothom té la seva rutina però quan t'escapes a la platja sigui per unes hores que estàs dins del mar tens la sensació d'estar a un paradís.

No és una contradicció, seria una paradoxa bàsicament. Anem al festival en si. És un festival que està articulat en 8 seccions i abans has fet esment de la mostra d'art col·lectiva que és la secció del We Are Antonyms, que és l'eix del festival.

I ja és la 4a Edició i la més internacional, ens han enviat obres de 44 artistes de tot el món, ens envien obres des d'Àfrica, Austràlia, Amèrica. Des de totes les parts del món ens han enviat les obres .

Seguim, Surf City Cinema. Què ens podeu dir?

Són diverses sales i hi haurà una programació diferent a cada una de les sales. A la capella, que és la sala més gran i com una antiga església. Per exemple el Cluster, en col·laboració amb el Surfing Festival de Sant Sebastià ens han portat aquesta premier europea que ara estan estrenant. Vindrà el director a presentar la pel·licula a les 19:30.

Seguim, Surf City Tarp i combineu Surf i Skate.

Combinem ell SurfCity amb el Vita Coco que combina l'skate i el surf. Mitjançant una lona de plàstic creem com una onada seca que per uns segons tindrà la mateixa sensació. És una activitat gratuita que serà per a tots i totes, pels nens, els joves, etc.

Després teniu un petit mercat.

Tenim un petit mercat, amb molta qualitat. Són artesans que estan relacionats amb el món del surf, cada un té la petita marca. Són objectes que s'ha d'anar amb molt de compte i hi hauran sabatilles, ulleres de sol, taules de surf, camises, roba, etc.

Seguim després teniu el Sharper Room, el taller per fer taules de surf.

És un art també fer les taules de surf perquè estan fetes a mà, portem dos workshops, un amb el Sergi Galanó que ens ensenyarà a fer el Flama, la seva taula de surf feta de fusta, que es farà a la cripta del convent dels Àngels i després tindrem el Projecte Sandez més el Wedge Surfboards amb el Miko i el Luko.

Anem a veure el següent, SurfCity Pro. La recerca de surfers d'aigues salades 

Aquí ens ve l'Aitor Francesena, el "Gallo" i sempre ha fet surf. Ell a causa d'un accident de surf es va quedar sense la vista però tot i així res l'ha parat i ha seguit fent surf. A més és un dels entrenadors físics més importants d'Espanya i ha tret un llibre i l'hem portat perquè presenti aquest llibre, un llibre de superació que es diu Querer es poder.

Per acabar, teniu alguna cosa per menjar al festival?

Sí, tenim un càtering FEELD ORGANIC i després farem també tres paelles populars i després tindrem una selecció de vins denominació d'origen Catalunya, una selecció realment bona.

Anem a fer un final recordatori...

És el 14 de Març al Convent dels Àngels durant tot el dia d'11 a 2 de la nit. Hi haurà una activitat gratuita i després es divideix en Surf City Dia i Surf City Nit, amb dos preus, el de dia 5 euros i el de nit que també té accés al de dia que té un preu de 12 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada