'Wolf Hall', un altre triomf de la BBC | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 5 d’abril del 2015

'Wolf Hall', un altre triomf de la BBC


La primera gran aposta de la BBC per aquest 2015 ha estat la mini-sèrie històrica Wolf Hall, dirigida per Peter Kosminsky. La sèrie està ambientada durant el principi del segle XVI, quan Enric VIII es volia divorciar de la seva dona, Caterina d'Aragó, per tal d'aconseguir un fill baró al que llegar el regne d'Anglaterra. A la ficció seguirem els passos de Thomas Cromwell, personatge que tindrà un paper fonamental en l'esdevenir de la història d'Anglaterra. El guió de la sèrie, escrit per Peter Straughan, està basat en les novel·les de Hilary Mantel.

Així, Wolf Hall, es presenta tècnicament com una de les típiques sèries històriques de la BBC, amb un vestuari molt luxós i ben recreat i una ambientació fantàstica, però es beneficia a més d'unes interpretacions majestuoses, especialment la principal, amb un immens Mark Rylance en el paper de Cromwell, en un rol que probablement no li suposi molts premis fora del Regne Unit, però que sense cap mena de dubte els mereix.



Cal destacar però, el rentat de cara que es fa al personatge de Cromwell, molt injuriat al llarg dels anys tant per catòlics com protestants, per les seves formes cruels i despietades, així com per tot el seguit d'intrigues que va portar a terme durant el regnat d'Enric VIII. A la sèrie, i gràcies també al gran treball de Rylance, ens trobem un personatge pel qual som capaços de sentir empatia i fins i tot de simpatitzar, en una estratègia de la BBC que pot ser discutida en termes historiogràfics però no artístics.

Wolf Hall s'ha estrenat també als Estats Units, on ha tornat a ser elogiada per la crítica, a l'igual que al Regne Unit, tot i que s'ha destacat també la lentitud de l'acció durant els seus primers episodis. Tot i això, Wolf Hall ja s'ha consolidat com una de les millors estrenes d'aquest 2015, i un imprescindible per als amants de la televisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada