Niu de Pardals: Häxan | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dijous, 27 de març del 2014

Niu de Pardals: Häxan

Amb una sala de cine on podrien cabre ben bé unes 200 persones, la gent va poder gaudir d'un film d'uns 105 minuts, Häxan. Distribuïts sobre un escenari amb una catifa vermella, sota la pantalla; dos a un costat i tres a l'altre i amb uns tímids aplaudiments vam poder gaudir del grup que ens porta aquesta setmana el Parmesà: Häxan.

Després de trobar una còpia de "Malleus Maleficarum" (guia alemanya del segle XV pels inquisidors) en una llibreria de Berlín, Christensen, va dedicar dos anys a l'estudi de manuals, il·lustracions, tractats de bruixes i sobre la seva caça (1919-1921). L'acurada recreació, portada a terme per Christensen, d'escenes medievals i el llarg període de producció, van convertir a Häxan a la pel·lícula muda escandinava més cara de la història.

Tot i el seu èxit a Dinamarca i Suècia, la pel·lícula va ser prohibida als Estats Units i fortament censurada en altres països, per les seves representacions gràfiques de la tortura, la nuesa i la perversió sexual.

Sinopsis de la pel·lícula projectada:

Barrejant el documental i la ficció dramàtica, la pel·lícula descobreix la relació dels homes de l'Edat Mitjana (la seva actitud i la prol·liferació de bruixots i bruixes) amb algunes situacions actuals. Un repàs al món de l'ocultisme, la màgia negra i la bruixeria, a través de diversos segles, per dibuixar un panorama fascinant i esgarrifós. Pel·lícula parcialment basada en un manual alemany per inquisidors del segle XV.

I com acompanyament musical de la pel·lícula, tenim el plaer de presentar-vos a un grup de músics i amics que l'estiu del 2013 es van engrescar a compondre una banda sonora per Häxan, ells són:

Antonio(zozobra/ facció fascista)
- Cintes, pedals efectes, veu, etc
http://zozobra.bandcamp.com/

Roberto (zonula/ abominable/ muzak/ quasar)
- Cintes, teclats, veus, pedals efectes etc
http://abobinable.bandcamp.com/album/peque-o-trozo-de-mierda

Sergio (abominable/ facció fascista)
- Percussió cintes veu
http://abobinable.bandcamp.com/album/peque-o-trozo-de-mierda

Edu (Circonite/ muzak/ parmesano)
- Guitarra, pedals efectes, veu,
http://parmesano.bandcamp.com/album/parmesano-ep

Alex (Làsers/ família Miranda/ abominable/ parmesano/virus)
- Veus, pedals efectes, percussió.
http://parmesano.bandcamp.com/album/parmesano-ep
http://abobinable.bandcamp.com/album/peque-o-trozo-de-mierda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada