Professor Kolja presenta: Una estació fantasma al cor de Rússia | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

divendres, 2 de maig del 2014

Professor Kolja presenta: Una estació fantasma al cor de Rússia

El professor Kolja torna amb tots els viladomatians una altra setmana pe entregar-nos un nou misteri sobre el que debatre en aquestes primeres tardes de maig. Es tracta del sobrenatural cas de l'estació radiofònica fantasma UVB-76, una de les moltes estacions que van servir durant la Guerra Freda com a mitjans de transmissió a diferents destinataris aliats.

Els cas d'aquesta estació però, és se'ns dubte, més estrany que el de qualsevol altre edifici que l'antiga URSS pogués construir. L'estació UVB-76, situada a 40 km de Moscou, és una emissora que va començar a enviar emissions a finals dels setanta. La peculiaritat d'aquesta radica en que realment l'estació no semblava tenir cap funció específica, ja que l'únic que es podia rebre era un estrany brunzit, el que va fer que l'estació adoptés el sobrenom de "el brunzit".


L'estació va seguir així durant uns 15 anys, fins que el 1997 es va portar a terme la primera transmissió per part d'una veu d'home d'origen desconegut, atès que l'emissora havia estat abandonada al final de la Guerra Freda. Des d'aquell moment, l'estació a realitzat quatre transmissions diferents, totes per un home desconegut. L'última es va portar a terme el 7 de setembre del 2010, on es podia sentir: -"L'emissora canvia de nom i passa a anomenar-se Mikhael Dimitri Zhenia Boris". Acte seguit, es van començar a nombrar una sèrie de caràcters el propòsit dels quals és un misteri (0-4-9-7-9 D-R-E-D-O-U-T 19-76-28-09 TERENSKI).

El propòsit de l'estació segueix essent un misteri encara avui en dia, a l'igual que l'identitat de la veu transmissora. Una pàgina web senyala que el seu propòsit era "la transmissió d'ordres a unitats militars i centres de reclutament del districte militar de Moscou". Tot i això, l'afirmació encara no ha estat confirmada. El fet d'estar 15 anys emetent tan sols un brunzit dóna a aquesta teoria poca credibilitat. Una altra teoria diu que l'estació serveix realment per transmetre missatges secrets a diversos agents o espies del continent, una tècnica una mica rudimentària, però encara molt efectiva. També sembla ser que podia formar part d'un sistema de defensa contra atacs nuclears, el que encaixaria amb l'inactivitat de la mateixa. Per acabar, degut a la gran potencia de l'estació, s'especula amb que l'estació podria estar enviant missatges a l'espai exterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada