El Cruïlla del divendres | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

divendres, 11 de juliol del 2014

El Cruïlla del divendres

Avui comença el Cruïlla Barcelona, el festival ecclèctic per antonomàsia. El festival que començà ara fa una pila d'anys a Mataró. Avui gaudirem de les actuacions de Vetusta Morla, Violadores del Verso, Calle 13, Sar Pi, Oques Grasses, Nueva Vulcano, Txarango, Bomgo Botrako i altres. Divus Julius Bonasera us recomena els concerts que no us podeu perdre.

DAMON ALBARN
Damon Albarn és un artista, autor i productor, guanyador d'un Grammy. La seva eclèctica trajectòria l'ha convertit en un dels músics anglesos més influents i interessants. Com a membre de Blur al costat de Graham Coxon, Alex James i Dave Rowntree, Damon va publicar set àlbums incloent els mítics Parklife, Modern Life is Rubbish i el més recent Think Tank. Encapçalant el moviment Britpop, Blur van ser guardonats amb quatre BRIT Awards. El 2000 Damon Albarn i Jamie Hewlett van crear la banda virtual més reeixida de tots els temps: Gorillaz. A més dels seus projectes operístics i les seves creacions al capdavant de Blur i Gorillaz, Damon Albarn ha publicat Mali Music -gravat amb músics del país africà; The Good, The Bad and The Queen amb Paul Simonon, Tony Allen i Simon Tong; Kinshasa One Two al costat de músics congolesos i Rocket Juice and The Moon amb Tony Allen i Flea de Red Hot Chili Peppers, a més de Dr Dee el disc d'homenatge a John Dee que va produir i va compondre el propi Albarn. Altres projectes de l'anglès inclouen Àfrica Express, el col·lectiu de músics occidentals i africans fundat per Albarn i Baaba Maal, a més de ser el cofundador del segell Honest Jon’s amb el que va llançar Abdel Hadi Halo & The El Gusto Orchestra of Algiers. Com a productor l'últim treball de Albarn va ser coescriure i produir el disc de Bobby Womack The Bravest Man in the Univers.

Damon Albarn ha venut més de 30 milions de discos a tot el món i ara mateix viu a Londres amb la seva família. El nou disc de Damon Albarn, el primer en solitari de la seva carrera i de nom "Everyday Robots", va veure la llum el passat 28 d'abril. El disc, gravat a l'estudi de Londres Albarn (Studio 13) durant l'any passat, ha estat produït per Richard Russel de Xl, amb qui Damon ja havia treballat durant la producció de l'últim disc de Bobby Womack, i compta amb col·laboracions com la de Brian Eno i Natasha Khan ( Bat For Lashes ).



BAND OF HORSES
Hi ha veus que saps que t'acompanyaran sempre, en els moments feliços i en els més durs. La de Ben Bridwell és una d'elles. En temps d'incertesa, el seu peculiar i confortable timbre omple les habitacions d'un aire càlid, introduint la música de Band of Horses com un amic que mai no ens fallarà.
Des del seu primer àlbum, “Everything All the Time” (Sub Pop, 2006), va quedar clar que aquest grup format per antics membres de Carissa's Wierd inspirava confiança, gràcies al seu domini del llenguatge del rock indie i de l'americana. L'encreuament d'aquests gèneres suposava una via per mantenir viu i fresc el llegat d'una manera propera i honesta d'entendre la música, teixint preciosos arabescos de guitarra que sonen com una cascada nocturna. Amb “Cease to Begin” (Sub Pop, 2007) i, especialment, “Infinite Arms” (Fat Possum-Columbia, 2010), aquest grup de cavalls va deixar de ser una promesa i es consolidà com una formació imprescindible, dotada d'un extraordinari talent per activar els ressorts de l'emoció del públic d'arreu del món.

Després de la triomfal gira de presentació de “Mirage Rock” (Columbia, 2012), el grup acaba de publicar un treball, “Acoustic at the Ryman” (2014), que els captura en format íntim i en l'entorn on millor brillen les seves virtuts: el directe.


ANGUS & JULIA STONE
Diuen que la millor música és aquella que es transmet oralment, en la intimitat. Els germans Angus i Julia Stone van heretar l'amor per les melodies dels seus pares, que havien format un duo folk en la seva joventut i, després van començar a adquirir experiències per separat, viatjant fora de la seva Austràlia natal. Reunits de nou a mitjans de la passada dècada, van decidir que la seva responsabilitat era mantenir viu el llegat de la família, i van començar a fer cançons plegats.
El primer resultat de la seva col·laboració va ser els EPs “Chocolate & Cigarretes” (EMI, 2006) i “Heart Full of Wine” (EMI, 2007), que ja deixaven veure les característiques i virtuts resultants de la sintonia entre els dos germans: un folk alimentat de carícies pop, d'ànims relaxats i vocació etèria, on la veu d'Angus i la de Julia s'alternen en un contrast deliciós.
Els seus dos àlbums “A Book Like This” (EMI, 2007), “Down the Way” (Nettwerk, 2010) els van consolidar com un dels grans talents dels sons arrelats en la tradició, i després de debutar en solitari -Julia amb “The Memory Machine” (Emi, 2010) i “By the Horns” (EMI, 2012), i Angus amb “Broken Brights” (EMI, 2012)-, ara tornen a girar plegats per seguir embadalint-nos amb els seus encants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada