Ani Difranco, 100 % underground | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 7 de setembre del 2014

Ani Difranco, 100 % underground

Ani DiFranco, un dels grans valors de l'escena musical alternativa nord-americana, torna a Catalunya per oferir un concert aquesta nit a la sala Apolo. Nascuda a Buffalo (Nova York) al 1970, Ani DiFranco és  una de les cantants i compositores més significatives de l'escena alternativa. Una artista directa, amb una proposta folk rock d'autor amb actitud, un so contundent acompanyat de lletres combatives plenes de referències autobiogràfiques i missatges compromesos amb la olítica i la societat actual.

Ani DiFranco ja apostava per l'auto-edició als anys noranta, editant el seu primer treball amb el seu propi segell discogràfic, Righteous Babe Records, reivindicant així la independència creativa i llibertat artística.

Amb 20 anys de carrera a la seva esquena, Ani DiFranco segueix sentint-se orgullosa de les seves arrels folk, encara que ella mateixa ha ampliat moltíssim el sentit d'aquest terme. Més de vint àlbums, inclòs el directe “Living in Clip” (1997) i el retrospectiu "Canon" de 2007. El salt temporal després de "Red Letter Year" ha fet que Ani DiFranco segueixi reinventant el seu so per a crear una nova col·lecció de cançons madures, que reflexen aquest pas del temps. En l'actualitat, “¿Which Side Are You On?” és el seu treball més recent, editat al 2012 i que ara ens presentarà en directe. En aquest disc hi trobem 11 temes, a més de la seva particular adaptació d'un himne clàssic popularitzat pel gran Pete Seeger fa gairebé cinc dècades, i que dóna nom al disc. Un cop més, Ani afronta temes com la crisi, la política i les anades i tornades de la societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada