Ville à Còmic: "La Liga de los Hombres Extraordinarios" | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dilluns, 22 de setembre del 2014

Ville à Còmic: "La Liga de los Hombres Extraordinarios"

Avui us parlarem d’una saga de còmics que porta vigent des de fa bastants anys i amb un gran nombre de lectors. Us estem parlant de “La Liga de los Hombres Extraordinarios”. Escrita pel famós Alan Moore, escriptor i guionista britànic molt reconegut per les seves obres com ara “Watchmen”, “V de Vendetta”, “From Hell”, “Batman: The killing Joke”... El seu dibuixant és Kevin O'Neill, que començaren a treballar junts en aquesta magnifica historia a partir del 1999. 

Abans de realitzar la pel·lícula, l’any 2003, ja el varen plasmar en format còmic. Fins hi tot van treure’n un parell més que continuava amb la mateixa trama però amb altres aventures. Vist el gran èxit de la pel·lícula, tots dos autors varen decidir continuar amb els còmics. Cosa que han aconseguit un gran nombre de lectors fins a avui dia. Més tard, tots dos autors varen decidir treure un tercer volum, dividit en tres parts. La primera anomenada “1910”, la segona “1969” i la ultima, que va sortir l’any passat, s’anomena “2009”. Totes tres histories giren entorn als mateixos personatges de la “Liga de los Hombres Extraordinarios”. A part, han estat traient una nova saga que va completament dirigida cap a un dels personatges “extraordinaris”, el capità Nemo. 

Sense cap mena de dubte, Allan Moore és considerat com a un dels motors més creatius dins l’univers del còmic. Ell mateix es considera com a un mag del caos i, aquesta descripció es pot veure reflectida en el comportament de moltes de les seves obres. En una entrevista, Allan Moore diu el següent: “El arte es, como la magia, la ciencia de manipular símbolos, palabras o imágenes para generar cambios en la conciencia... de hecho, realizar un hechizo consiste precisamente en jugar con las letras, en manipular las palabras, para así alterar la conciencia de la gente, y por eso creo que un artista o un escritor es lo más parecido, en la actualidad, a un chamán.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada